Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.08.2010, 14:16   #1
Adamur1105
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.08.2010
Adamur1105 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Save'owanie na mass, radshell nie czyta skryptów

Witam miałem problem z god of war (savowanie) więc zamiast kupować oryginalną kartę pamięci wziąłem się za szukanie jakiegoś innego sposobu. Znalazłem tutorial na tej stronce i wziąłem się za robotę. Robię to tak ulelfa wrzuciłem na pendriva do folderu SWAPMAGIC nazwałem go "SWAPMAGIC.elf". Wiec gdy włączam swapa od razu włącza mi się ulelf. następnie zmieniam płytki wkładam god of wara, otwieram go przez ulelf płytka zaczyna się kręcić i włączam radshella. No i teraz mam problem. Na pendriva wrzuciłem folder redshel do którego skopiowałem także skrypt uruchamiający emulator tak jak napisano w tutorialu zamieniając tylko nazwę pliku img i tego z cyferkami na koncu . Folder z emulatorem wrzuciłem na pendriva. Zmodyfikowałem plik redshell.rsh. No i gdy teraz wpisuję script (nazwa skryptu) to redshell wyrzuca komunikat "unable to open file (ścieżka do pliku)". Korzystam z linuksa i zmodyfikowałem skrypt aby był wykonywalny dla wszystkich użytkowników (nie wiem czy to coś zmienia dla konsoli). skrypt uruchamiający emulator w moim przypadku wygląda tak:
"run mass:mcsioemu/launcher/McEmu.elf -ioprp=cdrom0:\IOPRP300.IMG;1 -pfs=mass:/ cdrom0:\SCUS_793.99;1"

A ten radshell zmodyfikowany tak:
"fontsize 0.6
border 2 2
iopreset

#load rom0:XSIO2MAN
#load rom0:XMCMAN
#load rom0:XMCSERV

load rom0:SIO2MAN
load rom0:MCMAN
#load rom0:MCSERV

load int:iomanx.irx
load int:filexio.irx

load usbd.irx
load usbhdfsd.irx

cls
version
"
Proszę o jakąś pomoc. Co robię nie tak ??

Przepraszam za stworzenie dwóch tematów (wina internetu), proszę o usunięcie jednego

Ostatnio zmieniany przez Adamur1105 : 23.08.2010 o godz. 14:43 Powód: zdublowanie tematu
Adamur1105 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online