Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.08.2010, 08:59   #8
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ynsiwy Podgląd Wiadomości
Trochę nie na temat, ale chodzi też o zamienniki. Mam epsona dx4000, urządzenie wielofunkcyjne. Używałem zamienników i zapchał się kanał z niebieskim tuszem. Kupiłem kardridźe które można napełniać, kupiłem też środek na spirytusie do czyszczenia głowic, zalałem i dupa, nie przepchało....
Co robić dalej robić? Słyszałem, że można próbować wodą z octem... ale ogólnie się nie znam i prosił bym o radę
Miałem to samo w R220, niestety nic nie pomogło. Jeśli masz znajomego lub w okolicy serwis GSM z wanienką ultradźwiękową, to ostatnia deska ratunku. Też używałem zamienników i to tych po 5-6zł no i nadszedł kres, ten sam objaw miał mój znajomy, tyle, że on drukował sporo i głowica padła mu szybciej. Teraz obaj mamy model P50 z CISS, a do tego markowy tusz i nie ma problemu. Ostatnio moja drukarka stała prawie trzy miesiące bez użycia i spodziewałem się problemów, a tu nic, działa jak nowa . Aha tak na koniec, w znanym serwisie aukcyjnym jest wystawiona uszkodzona taka drukarka za grosze, warto sie spytać czy drukowała normalnie przed awarią i nabyć ją celem wymiany głowicy. Podejrzewam, że montaż jej będzie podobny jak w R220 i innych epsonach, a więc jej podmiana to 10 minut i sprzęt uratowany.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post