Cytat:
Napisany przez sobrus
Wielkie brawa dla Sony, 4 lata zajęło złamanie konsoli. To chyba najlepszy wynik w historii 
|
Remis z Nintendo (GameCube).
Smutna prawda jest taka, że żaden z next genów nie został w pełni złamany. Na Wii nie da się odpalać homebrew dla GC, na X360 na nowych płytach i kernelach nie da się zrobić JTAGa, a sam hack napędu umożliwia tylko odpalanie kopii. Na PS3 nie da się odpalić kopii z nośnika optycznego, ani nie da się odpalić niepodpisanego kodu. Nowe DSi są chyba jeszcze nie ruszone, nowe fw i mobo PSP nie pozwala na odpalanie appsów w kernel mode. Także w każdym z przypadków nie da się robić wszystkiego z tymi konsolami. Jestem trochę rozczarowany, ale lepszy rydz niźli nic.
Cytat:
A nie mówiłem żeby gry robić na kartlidżach?
|
Co by im to dało? NDS był pierwszy którego złamano, N-GAGE też jakoś szybko padł, nie wspominając o pradziadkach NES, SNES, SMS, Genesis itd.
- - -
Ja tam nie update'uję i czekam aż schematy + soft wypłyną w sieć na wody szerokie. ;] 500zł za coś co jest warte z 10 to tak jakby rozbój w biały dzień.
- - -
Cytat:
Zawsze można wyjąć wtyczkę i już nie ma Online. Chyba, że czegoś nie wiem i trzeba mieć neta do boot konsoli ?
|
Tak dopiero będzie na PS4/X720 ;P