Wszystkim z nadmiarem czasu i energii piszącym dla satysfakcji skarcenia i pośmiania się z kogoś z góry dziękuje - gdyby Prezesik napisał choć które nośniki DVD to te dobre i jakimi kryteriami należy się kierować.
Generalnie żadnej informacji wprost nie znajduje.
Jedynie z posta grzenia można się domyślić że zgodnie z moim podejrzeniem jest nacisk na zysk i produkuje się coraz większe badziewie z którym mój sprzęt ( z bardziej porządnego okresu ) sobie nie radzi.
No to zapytem jeszcze raz:
1) Dleczego nagrywarki DVD Toshiby SD-R5112 i SD-R5372 widzą obecnie sprzedawane nośniki DVD-R i DVD+R jako "Audio CD" nagrane plikiem Track01.cda o wielkości 44 bajty i pokazują na tych nośnikach wielkość zajętego = 1,99GB i obszaru wolnego = 0
2) Jakie nośniki DVD nalezy kupić żeby ww nagrywarki nagrywały i czytały je poprawnie i nie pokazywały takich dyrdymałów
Dodam że jak wystąpiły te problemy z nagrywaniem to kupiłem testowo jakąś drogą płytkę DVD ( ok 3,40 - Verbatim ) i nie pomogło.
PS ( przypomniałem sobie )
Kiedyś podobne bzdura ( Etykieta: Audio CD, System plików: CDFS, Zajęty obszar 2 147 450 880 ....) pokazała mi się przy włożeniu płytki DVD-RW sformatowaniej programem InCD do formatu UDF 1.4 ( taki format płytek DVD-R/+R który umożliwia ich obsługę jak dysku twardego = wielokrotne zapisywanie i mazanie z poziomu managera plików ) po tym jak wystąpił błąd w trakcie zapisywania na tak sformatowaną płytkę.
Wczyściłem ją ( czyść nośnik wielokrotnego zapisu - Nero InCD ) i problem zniknoł
|