Prezesik się nie tłumacz.
Tytuł tematu "czeski" bo sam temat jak "czeski film" - nikt nic nie wie i nic nie wiadomo.
Nie zaczołem tu pisać bezrozumnie tylko sie przygotowałem=
1 testowanie na markowych płytkach
2 rozpoznanie w necie np.
Kod:
forum.cdrlab.pl/dvd-dvd-r/4440-nagrywarka-plyta-dvd-nie-czyta-plyta-dvd
( niestety nie napisałem jeszcze 10 postów więc na początku należy dodać "****" a na końcu "****" - wiadomo )
i jak widać z linku nie jestem osamotniony w problemie i pojawia się on ciekawie i w ciekawych okolicznościach.
No dobra poblablać zawsze sobie można ale merytorycznie to jakoś nikt nic rozsądnego nie napisał.
Dodam że problem z nagrywarkami może powodować kiepskie zasilanie i z góry uspokajam Prezesika że to też sprawdziłem i nie jest to przyczyną.
Nie wiem poco czarymary dał ten obrazek. Nie widze na nim kodu jaki znajduje się w pliku Track01.cda a co do kodu producenta to testowałem na wielu zaraz "wyskrobie" dane z excela i wrzuce.
Sorbus
Ja mam przeciwne doświadczenia - paliła wszystko i na wszystkich prędkościach od firmwaru TU31 do TU56
Nigdnie miałem problemu i nagle h.. strzelił bombki, podobnie jak opisane sytuacje w linkowanym temacie
Co ważniejsze inne nagrywarki miały problemy z UDF/InCD a ta nie.
Aprpos napisz coś o tych różnych sterownikach ( Firmware miałem najnowsze, programy i sterowniki różne. Nic nie pomagało. ), jakie są te różne sterowniki i jak je zmieniać.