Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.08.2010, 03:09   #60
pawelcdr
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.08.2010
pawelcdr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy można coś takiego...

Witam
Posiadam TC v. 7.0. Mam kilka pytań odnoście back-up'u zaszyfrowanych partycji.
Co do zwykłego woluminu montowanego z pliku nie mam wątpliwości raczej, jest to zwykły zaszyfrowany plik, którego kopie robimy gdzie chcemy i czym chcemy i to wystarczy.
Mam legalnego Windows xp i chciałbym zrobić dwa systemy na kompie. Jeden jawny i jeden ukryty. Na tym jawnym umieszczę jakieś darmowe pierdułki a na tym drugim dodam dość spore (10-20gb) programy niezbyt pewnego pochodzenia, różnie to bywa . Podnobno ten drugi ukryty system musi być takiej samej wielkości, więc czy na ten pierwszy muszę jawny muszę przeznaczyć równie tyle samo miejsca ile na ukryty+programy? czyli 20...25gb? czyli sporo się zmarnuje, no ale trudno... Teraz pytanie jak zrobić backup tej zaszyfrowanej partycji, czy wystarczy ghostem? dla pewności sam plik ghosta można jeszcze zaszyfrować i wrzucić do woluminu z plikiem.
Druga kwestia, czy jest możliwość ominięcia bootloadera TC, tzn. wrzucić bootloadera na USB...i jeśli nie ma włożonego klucza USB z bootloaderem to uruchamia się odrazu bez niczego oryginalny windows, a jeśli jest włożony klucz to uruchamia się bootloader TC i wtedy mam możliwość dostania się do ukrytej partycji z programami z pod ciemnej gwiazdy
Z góry dziękuję
Pzdr.
pawelcdr jest offline   Odpowiedz cytując ten post