Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.08.2010, 09:13   #2899
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
To, że ma podobny design nie znaczy, że to podróbka. Podróbką jest wtedy kiedy ma całkowicie imitować produkt oryginalny - nazwa, design itp. Jeżeli telefon nazywa się zamiast iPhone np srajPhone to nie można tego nazwać podróbką.
Jedzmy kupę, miliony much nie może się mylić Mam nadzieje, że załapiesz o co mi chodziło w tym cytacie
Akurat myślę, że nazwa - przynajmniej w oderwaniu od innych elementów - nie ma tu nic do rzeczy. Oczywiście, jeśli ktoś wypuści telefon o nazwie Iphone, nie mające nic wspólnego z Apple, to ta firma i tak pewnie szybko się tym zainteresuje. Ale nawet jeśli będzie się nazywał XYZ a wyglądał dokładnie jak prawdziwy Iphone, to z dużym prawdopodobieństwem również za długo na rynku sobie nie pobędzie. No chyba, że będzie to zabawka sprzedawana w kilku sztukach na internetowych aukcjach.

Rozwiązania patentowe to nie tylko nazwa, ale także wiele różnych rozwiązań i coś nie musi być wcale dokładną kopią oryginału, żeby zostać uznane za podróbkę.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post