Cytat:
|
Napisany przez yahol
A sam pieprzysz głupoty, wyczytane gdzieś w głębiach internetu, napisane przez opłaconego pismaka, aby takie rzeczy pisał i ustawiał takich jak ty, kompletnie się na rzeczy nie znających, tylko potakujących jak "za Panią Matką".
|
Więc zacytuj te fragmenty gdzie piszę ponoć nieprawdę.
Cytat:
|
Z tobą nie warto dyskutować.
|
Nie obraź się ale do tej pory mało u Ciebie było konstruktywnych postów i to prędzej ja powinienem napisać, że nie ma sensu z Tobą dyskutować.
Cytat:
|
Napisany przez Patrix
Daj tu takiej osobie zbyt duży wybór to zblednie i zleje się potem, nie ogarnie tego, takie osoby mają inne wymagania co do funkcjonalności -
w jak najmniej miejsc wejść i jak najmniej razy kliknąć bo jak za dużo to zapomni.
|
Widzę, że mnie do końca nie zrozumiałeś. Nie mam nic przeciwko prostym aplikacjom dla typowego kowalskiego, ba nawet popieram ich tworzenie choć w pewnym sensie ogłupia to społeczeństwo.
W tym wszystkim chodziło mi o brak wyboru, to że dostajemy tylko jeden typ aplikacji i już to wszystko.
Cytat:
|
Napisany przez Reetou
Czekaj tatka latka
Już ze 20 lat temu pracowałem na studiach na Macach. I już wtedy byłem nimi zachwycony: zupełnie inna kultura pracy, świetny jak na owe czasy obraz na ekranie, do którego obraz raczkujących pecetów się nie umywał, drukarka igłowa współpracująca tylko z Mac'iem wypluwała strony 5 razy szybciej niż inne współpracujące z PC, a i jakość druku było o niebo lepsza. Teraz, gdy technologia poszła do przodu, trudno już zauważyć takie różnice, ale zawsze z przyjemnością patrzę na ich produkty - tego nie można im odmówić.
Cóż, cena... Ale spieranie się z jednej i z drugiej strony dla mnie nie ma większego sensu. Są ludzie dla których cena nie gra roli, a chcą mieć produkt doskonale komponujący się na biurku. Są ludzie, którzy nie lubią przebierać w 100tys. programów, żeby wybrać coś dla siebie. Fanatyzm jest i z jednej i z drugiej strony śmieszny. M@X jest zboczony - sam o tym mówił, nie wiem czemu rozsądny Yahol dał się wciągnąć w religijne dysputy, a cała dyskusja nie ma sensu... 
|
Jednak teraz nie masz tej wyższości bo Apple ma te same bebechy co konkurencja. Jeżeli chodzi o desig to produkty konkurencji są nawet niekiedy bardziej "wy***iaszcze"
N modeli obudów gdzie już za 200zł można wybrać coś i solidnego i w ładnym guście. Monitory, masa wzorów, kolorów parametrów, drukarki, myszki itp itd.
Może kiedyś apple rządziło pod tym względem jednak teraz już nie. Dziwne tylko jest to że wysoka cena pozostała.
Apple w pewnym sensie mi przypomina Nokie. Gdy telefony zaczynały raczkować produkty Nokii były jedne z najlepszych na rynku. A teraz? Cena jest dalej wysoka ale gdybyśmy porównali z konkurencją to wypada marnie.
Cytat:
|
Napisany przez Banana Coctail
Kula w plot. Obecnie wiekszosc programow jest ustawiona tak by dzialac, jedyne co to nalezy wpisac login i haslo (jak w Apple) oraz zaakceptowac regule w firewallu i dziala. Nie wmowisz mi ze AQQ, GG czy Tlen sa trudne w obsludze, a ci co instaluja inne maja juz pewna wiedze co i jak robic, wiec nie sprawia im to wiekszych trudnosci.
|
W tym wypadku mogę Ci przyznać rację. Te komunikatory są bardzo proste. Sam ich polecam znajomym mimo, że u mnie na desktopie jest Miranda.
Tam wystarczy kliknąć instaluj, uruchom wpisać login/hasło i już.
Cytat:
|
Jak cos sie robi czesto, warto miec nad tym kontrole i pojecie, szczegolnie gdy poznanie podstaw nie wymaga wielomiesiecznych przygotowan
|
Świetnie ujęte.
Cytat:
|
@andrzejj9 i Bartez jezeli ociezalosc umyslowa bedzie sie rozszerzac to nic dobrego nas nie czeka.
|
Ociężałość to raczej złe słowo tak jak wcześniej tolerancja. Jednak sam sens jest ok. Nie można pozwolić aby jakaś korporacja nami zawładnęła.
Apple robi to na wielu płaszczyznach. Od użytkowników po deweloperów aplikacji (ich regulamin jest chory), pewnie zaraz ktoś napisze, że ma wybór może iść do konkurencji. Niby tak, jednak co jeśli chce aby produkt był osiągalny na każdej platformie? Muszę się godzić na niewolnicze warunki od Apple.
Apple jest teraz gorsza niż MS 5-10 lat temu. Niby taka to z niej otwarta firma na standardy i OpenSource a tak na prawdę ma to gdzieś. Obrzucając technologię FLASH tak na prawdę myśli nie o standardach ale o sobie (apple tworzy coś na wzór flasha). Idąc dalej Apple tak bardzo promuje AVC/h264 jako format dla wideo w sieci. Wielu z Was pomyśli no ok, przecież AVC to świetna technologia prawda ? Problem w tym, że jest opatentowana i to min Apple zbiera za nie tantiemy

Apple należy do MPEG LA

No tutaj na szczęście będzie WebM od Google - całkowicie otwarty pozbawiony patentów format, który jest bardzo zbliżony do AVC.