Cytat:
Gdzies ostatnio czytalem ze AVC embedowany w HTML5 ma byc nieodplatny.
|
Ciekawe dlaczego to wprowadzili...Czyżby WebM zaczynało być konkurencją ?
Cytat:
Co do latwosci uzytkowania - juz kiedys o tym pisalem. Ciezko oczekiwac na tematycznym forum pelnym komputerowcow, ktorzy pol zycia stawiali znajomym Windowsy, ze beda szczesliwi z produktow prostych w obsludze. A ja powiem - nie dla Was one i tyle. Geeki to drobna grupa spoleczna, Steve stawia na reszte. To ze na forach zwiazanych z IT jest kumulacja, nie znaczy ze spoleczenstwo chce ogladac pliki systemowe badz potrafi zainstalowac Tlena. A ja...? Ja tz pol zycia naprawialem komputery, po czym stwierdzilem ze mam tego dosc i ze... nie jest mi ta wiedza potrzebna, bo nie chce serwisowac komputerow cale zycie! Dlatego uzywam Apple. Jestem zwyklym, zadowolonym uzytkownikiem produktow latwych w obsludze. A gdy ktos jeszcze, bardzo rzadko, zadzwoni, bo mam problem z Windows wolno mi powiedziec "Get a Mac", usmiechnac sie i odlozy sluchawke ;-)...
|
Przeczytaj to co napisałem o prostych aplikacjach, ich użytkowaniu itp a zrozumiesz co miałem na myśli.
Tak z innej beczki trochę.
Video na żywo z konferencji Apple tylko dla makowców
http://antyweb.pl/video-na-zywo-z-ko...-dla-makowcow/
Najbardziej rozbawił mnie ten fragment:
Cytat:
Apple***174; will broadcast its September 1 event online using Apple***8217;s industry-leading HTTP Live Streaming, which is based on open standards. Viewing requires either a Mac***174; running Safari***174; on Mac OS***174; X version 10.6 Snow Leopard***174;, an iPhone***174; or iPod touch***174; running iOS 3.0 or higher, or an iPad***8482;. The live broadcast will begin at 10:00 a.m. PDT on September 1, 2010 at www.apple.com.
|
Skoro bazują na standardach to dlaczego aby odtworzyć konferencję trzeba posiadać oprogramowanie Apple? Czyżby Apple zaczynało robić to co do niedawna MS robiło z IE?
Oj niedobre Apple.