Cytat:
Napisany przez yahol
Wiesz co Andy - mnie zarzucasz kłamstwo,i to więcej niż jeden raz!
A sam pieprzysz głupoty, wyczytane gdzieś w głębiach internetu, napisane przez opłaconego pismaka, aby takie rzeczy pisał i ustawiał takich jak ty, kompletnie się na rzeczy nie znających, tylko potakujących jak "za Panią Matką". W sumie to smutne i żałosne.
Zakrawa na obsesje.
I to tyle z mojej strony.
Z tobą nie warto dyskutować.
|
Sorry, ale tu się wtrącę..
"pieprzysz głupoty", "zakrawana na obsesję" itp.
To są dokładnie argumenty, jakie często słyszy się w ustach 'fanatyków' danej w tym wypadku marki (nie sugeruję ci bycia jednym z nich, bo czytam twoje posty i widzę, że są zwykle konstruktywne, ale tutaj wpadają w pewien schemat) - atakowanie osoby rozmówcy, a nie odnoszenie się do przedstawianych przez niego argumentów. Dla mnie to jest fanatyzm i to jest fanatyzm, jaki często można obserwować w przypadku Apple.
Niestety często wygląda to podobnie również w wykonania Jobbsa (tu do końca nie chciałbym oceniać, bo większość jego występów i wypowiedzi znam z relacji, więc uwzględniam możliwość przekłamań w tym zakresie) - zaprzeczanie rzeczywistości i próba przekonania - często bezpodstawnego - że to inni są źli, bo krytykują, a nie mają ku temu podstawy. Problem w tym, że często mają, a unikanie podjęcia merytorycznej dyskusji faktów nie zmienia.