Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.09.2010, 19:02   #92
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Czerwone światło dla kierowców w centrum Wrocławia
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...Wroclawia.html

Cytat:
Jeszcze większe korki mogą być wkrótce na trasie W-Z, bo staną tam kolejne światła. Miasto chce utrudnić przejazd ulicą, licząc że pozbędzie się stamtąd aut. Wtedy otwarty zostanie trakt spacerowy z Rynku do Pałacu Królewskiego i przyszłego Forum Muzyki.
Kiedyś twierdziłem, że niewiele może mnie już zaskoczyć. Teraz, jak co chwila czytam nowe pomysły polskich urzędników, zmieniam zdanie..

Czy ktoś może mi wyjaśnić logikę tego pomysłu? Lekarstwem na korki na danej ulicy ma być.. utrudnienie i zmniejszenie płynności ruchu na niej? Bo kierowcy się wkurzą i przestaną ją jeździć (jakby były jakiekolwiek sensowne alternatywy) Przecież to jest pomysł godny idioty albo geniusza (raczej na to drugie bym nie stawiał..).

Ale to nie jest głupie w sumie.. Teraz na wszystkie uwagi odnośnie idiotycznych organizacji ruchu będzie można odpowiadać, że to służy jego usprawnieniu.

Mój umysł jednak tej logiki nie pojmuje...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post