Cytat:
Napisany przez yahol
Jak zwykle @Andy traktuje wypowiedzi i licencje wybiorczo, ni stąd ni zowąd wyjeżdżając z licencjami na aplikacje iPhone.
|
Dyskutując o firmie Apple dyskutuje o każdym jej fragmencie. Nigdzie wcześniej nie napisałem, że chodzi mi o MacOS więc nie wiem czemu się czepiasz.
Poza tym Bartez'a to zainteresowało więc dałem linka.
Cytat:
Ja odnoszę się wyłącznie do aplikacji i systemu operacyjnego Apple, nie do gadgetów dla ubogich w postaci iPoda i iPhona, do którego ograniczania dopuszczalnych aplikacji Apple ma absolutne i niepodważalne prawo.
|
A ja odnoszę się do całej twórczości Apple.
Cytat:
Istnieją aplikacje np. Parallels, umożliwiające postawienie i uruchomienie Windowsa, w pełni działającego w trybie emulacji.
|
Pod windowsa mogę sobie postawić wirtualną maszynę i mieć to samo
Cytat:
Co więcej, w kazdym systemie czy Leopard, czy Snow Leopard jest natywnie dołączona aplikacje Asystent Boot Campa, która umożliwia postawienie pełnego funkcjonalnego Windowsa. Asystent Boot Campa zawiera pełny pakiet sterowników dla Windowsa, do zainstalowania wszystkich urządzeń Maca.
|
I tutaj widzimy hipokryzję firmy Apple. Pozwalają na takie zabiegi u siebie ale jak ktoś chce postawić MacOS'a przy Windzie to już beee.
Cytat:
Mam Time Machine, która bekapuje mi dysk w tle, i nawet po skasowaniu, lub nawet padzie dysku, przywraca mi system i pliki, programy, ustawienia w ciągu kilkunastu minut.
|
Używam Acronis True Image i ten program umożliwia robienie kopii w czasie rzeczywistym, co określoną ilość czasu itp itp. Przywrócenie kopii systemu to pewnie kwestia włożenia dysku ratunkowego i naciśniecia restore...
Nigdy nie traktowałem tego jak coś wow. Przecież każdy program tego typu to oferuje.
Cytat:
Wiec nie pieprzcie głupot, które wyczytaliście w "fachowych" pismach opłaconych przez inne firmy.
|
Skoro zarzucasz komuś pisanie głupot to zacytuj fragment gdzie to robi. Na ogólniki nie zamierzam więcej odpowiadać.
Cytat:
Bredni o wirusach, trojanach
|
MAlware oraz trojany na twojego ukochanego Mac OS istnieją, ich liczba jest jak na razie malutka bo udział MacOS jest taki mały, że przestępcom nie opłaca się tworzyć szkodliwego oprogramowania na tę platformę.
Cytat:
i włamaniach na Mac OSa w ciągu kilku sekund.
|
Ale to również jest rzeczywistość. Luka w obsłudze PDF, luka w safari, itunes czy innym oprogramowaniu prowadzi do zarażeniem malware. Później taki komputer może być używany jako zombie do robienia DDoSow czy wysylaniu SPAMu. Jeśli nie masz zainstalowanego FW to jak chcesz wiedzieć, które aplikacje korzystają z netu i co wysyłają/odbierają? Nie mając AV nie wykryjesz też malware czy trojanów.
Nie wiem może ty po prostu wierzysz w ten cały marketingowy bulszit od Jobsa? Jeśli tak to Ci mogę tylko współczuć i napisać, że w życiu bym się nie spodziewał.
Cytat:
I nie wyjeżdżajcie mi z iPodem i z iPhonem bo to inna bajka.
Czytajcie licencje a wtedy nie będziecie bredzili po forach.
|
Skoro rozmawiamy o całym Apple to dlaczego mam nie wspominać?
Cytat:
Napisany przez M@X
ze prawie zaden Linux nie posiada tego certyfikatu :-)!
|
Nie wiem czy wiesz, ale Linux jest jeden, jak już to masz wiele Dystrybucji...