Dyskusja: PS3 "Jailbreak"
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.09.2010, 09:45   #5
armorsnake
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.04.2010
armorsnake zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ffgriever Podgląd Wiadomości
Gość porywa się z motyką na słońce. Brak mu wiedzy i doświadczenia (zresztą, kiedy miał je zdobyć, toć to gówniarz jest). Po pierwsze prościej byłoby mu napisać emulator huba usb, a nie emulator urządzenia wykorzystywanego do emulacji huba . IMO, to bez sensu. Ja już tylko po tym widzę, że sobie nie poradzi... Po drugie - nie jestem taki pewien, czy jest w stanie przejąć pełną kontrolę nad portem usb w psp i słać pakiety dowolnie, symulując tym samym huba (choć tutaj nie będę się upierał, bo w tym zakresie moja wiedza jest bliska zeru). Po trzecie - skoro kilka godzin męczy się z czymś tak prostym jak pobranie i skompilowanie pspsdk, to ja dobrze nie wróżę jego projektowi. Po czwarte - człowiek zdaje się nic nie wie o psp, ma dopiero zamiar się czegokolwiek nauczyć... IMO, takie wyzwania na tym stadium są trochę nie na miejscu.

Sumując: szybko dotrze do muru, zniecierpliwi się, znudzi, porzuci, ludzie o nim zapomną .
Dokładnie tak jak napisałeś, cała sprawa z EAVPSP to FAKE!!
http://www.ps3hax.net/2010/09/no-psp...avpsp-is-fake/

Być może inne grupy scenowe wezmą się za rozwinięcie tego bardzo dobrego, choć trudnego w realizacji pomysłu.

BTW. Czy ktoś będzie się podejmował zrobienia własnego PSJailbreak'a metodą PSGroove??
armorsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post