|
Witam,
Tak obserwuje ta sprawe od kilku tygodni na forum sceny i musze przyznac, ze jestem pod wrazeniem, tego co mozna zrobic. Korzystajac z narzedzia - internet. Nie pochwalam tego bo wiem w jakim to kierunku pojdzie, ale rzeczywiscie osoby, ktore tworzyly Psgroove robily to z checi rozwiazania problemu, z ktorym nikt sobie nie poradzil wczesniej.
@armorsnake: co do tego chlopca (eavpsp) to tam troche za bardzo po nim pojechali. Owszem okazuje sie, ze nie zna sie za bardzo na tym, co chcial zrobic. Jednak udalo mu sie w okol siebie zgromadzic kilka osob, ktore sie na tym znaja. Jak na 15 letnie dziecko to calkiem nie zle radzil sobie z zarzadzaniem. No coz chcial zaistniec ale sie nie udalo, nie wydaje mi sie, zeby byl zlodziejem. Czego nie moge powiedziec o gosciu, ktory chce uzyskac dostep poprzez Androida.
Co do Psgroove sam bym sobie zrobil (jestem gadzeciazem nie zaprzecze) ale firma Atmel juz chyba cala sie wyprzedala. Na allegro sa plytki testowe z mikrokontrolerami Atmel oraz mozliwoscia flashowania USB. Nie znam sie na tym, wiec nie wiem czy to wystarczy. Mozecie popytac wystawiajacych produkt. Ja jeszcze poczekam na druga odpowiedz Sony. Druga czyli FirmWare bo pierwsza zwiazana z prawem karnym juz zostala naglosniona.
Jest nowosc zwiazana z PSJailBreake - wyglada na to, ze Sony wygralo pierwsza czesc procesu w Australi. Zakaz sprzedawania zostal rozszerzony do wyplacenia kary dla Sony. Dodatkowo osoby/firmy, ktore zamowily duza ilosc "dongla" w celach odsprzedazy, rowniez sa zagrozone kara. Co wieksi posrednicy z tego co widzialem posciagali ze stron oferty sprzedazy PSJB.
Musze przyznac, ze Sony pozamiatalo (az zal troche gosci, bo wciaz nie wiadomo, czy uzyli kodu nalezacego do Sony).
A na koniec jeszcze jedna rzecz. Psgroove raczej nie zostanie mocno rozpropagowany. Mlodziez sie na to rzucila, w celach wiadomych. Ale w najlepszym wypadku beda mogli grac w gry wydane przed psgroove. Zabezpieczenie kazdej nastepnej gry bedzie dosc proste.
Pozdrawiam.
|