@ M@X
Jakich piratów? Nie używaj tego określenia w stosunku do wszystkich ponieważ obrażasz niektóre osoby.
Zrozum, że są ludzie którzy nie mają zamiaru mordować napędu i modlić się aby ten przypadkiem nie padł. Niektórym siada po dwóch grach innym działa lata. Niemniej jednak jest drogi, nie jest niezniszczalny, a na nowych modelach pożeniony z mobo jak w X360... Chyba, że dla Ciebie wydanie 500zł (tyle mniej więcej kosztuje *nowy* i *oryginalny* napęd do konsoli) to jak spacer do sklepu po kajzerki. Są jednak ludzie dla których jest to absurdalne.
Drugi aspekt to wygoda. Nośniki optyczne to fajna rzecz, ale przyzwyczaiłem się już że gry to ja wybieram z listy, a nie z pudełek na półce. I nie mam zamiaru zmieniać przyzwyczajeń tylko dlatego, że ktoś sobie wymyślił że to złe itd.
Trzeci: homebrew i własna kopia danych, która nadejdzie wraz z pierwszym managerem plików (na co liczę niezmiernie). Też tego nie rozumiesz? Wolisz mieć dane w poszyfrowanych i popier* munge'ach, z których nie da się nic wyjąć i przywrócić wszystkich danych (a przy przywracaniu są do obłędu fragmentowane, tak że trzeba je usunąć i ściągnąć jeszcze raz jeśli to są gry)? Nie uważasz, że to skrajnie idiotyczne?
PS: Gdzie wyczytałeś, że można na dysk wewnętrzny zgrywać?
- - -
A co do przytoczonej aukcji to:
Cytat:
UWAGA: WYSYŁKA MOŻE TRWAĆ NAWET DO
20 DNI WIĘC PROSZĘ DZWONIĆ LUB PISAĆ I PYTAĆ CZY DANY TOWAR JEST I KIEDY ORAZ JAK SZYBKO MOŻE BYĆ WYSŁANY.
|
Gościu zamówił już devboardy i czeka... aż je dostanie. ;] Z ceną prawie dwukrotnie większą.
Bezsensem jest kupowanie przez pośredników. Przypomina mi się sytuacja kiedy wyszedł FMCB. Przedsiębiorczy złodzieje nagrywali je na lipne memorki za 5zł w hurcie, wgrywali FMCB i sprzedawali za 200zł... I co ciekawe, mnóstwo kretynów to kupowało.