Cytat:
Napisany przez Kowa1
Mylisz frustracje z orzeżwiającynm powiewem rozsądku i rzetelmością. To co spotyka klienta ze strony producentów "towaru" ( tak hardware-owego jak i software-owego ) raczej tym mianem określić nie można.
(...)A to że stare zapasy działają to nie marna pociecha tylko namacalny dowód na działania producentów mające na celu "skłonienie", delikatnie mówiąc, użytkowników do wymiany całkiem sprawnego jeszcze sprzętu na nowy.
|
Nie do końca się z tym zgodzę. Nie możesz oczekiwać, że nośniki i nagrywarki będą wiecznie kompatybilne. To tak jakbyś próbował używać opon sprzed 30 lat w dzisiejszych samochodach. Być może pojedzie, ale osiągi na pewno nie te. Technologia komputerowa rozwija się znacznie szybciej. Dlatego kiedyś wszyscy zalecali zapis z jak najniższą prędkością, a dzisiaj już tak nie jest, ponieważ zmienił się proces produkcyjny nośników, stosowane są inne barwniki, które lepiej zapisują się przy większych prędkościach itp. Tak samo nie można oczekiwać, że producenci będą wiecznie supportować kupiony sprzęt.
Cytat:
Napisany przez Kowa1
Pisz precyzyjnie to nie będzie problemu ze zrozumieniem z tym że bozbawisz się możliwości wykrętnych tłumaczeń. Bierz przykład z uczciwych którzy piszą: napęd, nośnik i podają oznaczenia.
|
Zarzucając innym nieuczciwość robisz to, o co innych oskarżasz, czyli obrażasz innych użytkowników.
Cytat:
A ponieważ przekroczyłem magiczną barierę "10"
|
Obrazki mogłeś pokazywać od początku. Wystarczy czytać ze zrozumieniem.
Cytat:
Nowy "dobry" nośnik
Stary "zły" nośnik
|
I twierdzisz, że jeżeli system pokazuje na pustej płytce zajęte 2 GB to wszystko jest ok? Nawet na starych nośnikach? Bo jak dla mnie coś masz totalnie skopane. Pisałem wyżej, żebyś sprawdził nagrywarkę na innym komputerze. Nie innym systemie, bo hardware zostaje ten sam. Jakoś nie zauważyłem, żebyś gdzieś pisał, że to sprawdziłeś.
Dla przykładu, jeden z powodów pojawiania się pliku Track01. Myślę, że nie wpadłbyś na to:
http://forums.techguy.org/multimedia...ack01-cda.html
Cytat:
None of them were audio CD's. They were CD's of files I made a while back and factory CD's that were games and Windows.
What caused this was the ribbon cable had somehow come a bit loose. I looked for a short first by removing the ribbon cable, power and audio line from both the drive and motherboard and put them back and tried it and now it works normally.
|
Ale Ty chyba wiesz lepiej. Spisek producentów i tyle. Z takim podejściem nie oczekuj, że ktoś będzie skłonny Ci do pomocy.
A jeżeli chodzi o
http://fixitpc.pl/ to bardzo szanuję zarówno to forum, jak i założycielkę picasso. Bardzo dużo się dzięki jej postom nauczyłem.
EDIT: Pewnie nie zauważyłeś, bo czytasz po łebkach z tego co widzę, ale Berion napisał "Twojego' i "Ciebie", więc myślę, że to przypadek, że "ty" pojawiło się z małej litery. No ale ważne, że było się do czego przyczepić.