Cytat:
Napisany przez jarek123
Znaczy po co zrobili dwa klucze które komunikują się ze sobą? Można by zawartość dysku pc przesyłać czy co? Co można za pomocą dwóch zrobić w ps3 i poza ps3?
|
Nie wiem

Przychodzi mi do glowy, ze nie tylko komputery maja usb. Na przyklad dwa urzadzenia + mozliwosc zaprogramowania dongli i masz juz uklad komunikujacy sie ze soba. Moze kosiarka do trawy sterowana laptopem z domku (strzelam).
Co do uzycia w ps3, to projekt ps3 ftp (narazie mocno zbugowany) pozwala na polaczenie konsoli z komputerem i przegladanie plikow konsolowych. Przypuszczam, ze bedzie to mialo sluzyc do kopiowania plikow w obie strony. Zapisywanie save'ow z konsoli na kompa a i pewnie piracenie gier bedzie na tym jechalo.
Cytat:
Napisany przez jarek123
Ps. Wcale nie tak drogo, jeśli kupisz w te dwie osoby to wychodzi 145,5zł sztuka więc taniej niż płytka którą zamówiłeś. I mieści się w porcie usb. Czemu nie wybrałeś takiego rozwiązania? W twojej płytce chyba jest więcej pamięci na "dane" tak?
|
Tak. Chce sie troche pobawic w programowanie plytki przy okazji. Do tego wieksza ilosc pamieci 8mb (atavrusbrf01 ma 16kb). Oczywiscie na innym mikrokontrolerze, wiec nie do wykorzystania pelnego na psgroove (narazie

). Ale to da sie zrobic, wiec wole miec otwarta opcje.
Cytat:
Napisany przez jarek123
150 za taki elegancki klucz to nie było by źle  Choć ciekawy jestem rozwiązania z "obudową" w tej cenie.
|
Te klucze sa w dosc standardowej wielkosci, na pewno mozna za dyche dokupic jakas "stylowa" obudowe
Cytat:
Napisany przez jarek123
PS2. Czy ps3 break (ten niebieski) to dobry wybór. Na Allegro 249zł, na ebayu 149 ale trzeba kupić 10sztuk... Skąd wziąć tanio jedną?
|
Od producenta, z tego co kojarze juz to sprzedaja. Ale koszt przesylki moze byc problemem (nie wiem, czy jest reseller w europie).
Acha i jeszcze jedna rzecz, ten niebieski ps3break jest nie programowalny, wiec nie wiem jak bedzie z jego supportem. O ile oryginalny psjailbreaker zostal zrobiony przez ludzi, ktorzy znaja sie na swojej "robocie". Tak samo opensourcowy psgroove beda rozwijane.