Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.09.2010, 16:52   #11618
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@Banana

Teraz to już zgrywasz biedne niewiniątko, które brutalnie napadłem.
W innym temacie, to dokładnie nawiązanie do Twoich słów o manifestacjach, więc na początek zaproponowałem, byś sam spróbował odebrać sobie odrobinę swobód obywatelskich.
Sam nie jestem gołosłowny. Ze względu na zasady, przestałem pisać w temacie katastrofy smoleńskiej, co przecież nie oznaczało, iż przestałem się interesować tym tematem. Wręcz przeciwnie, a ostatnio tyle ciekawostek się pojawia. Tyle nowych żartów i powiedzeń. Jak choćby - wyjeżdżać na wakacje, jak archeolodzy do Smoleńska.
Ale cóż mój wybór. W imię zasad. To samo Tobie zaproponowałem. Nie ma co się denerwować.

Twoje myślenie jest hipokryzją dlatego, że najwidoczniej nie masz pojęcia o tym, jak było, a oskarżasz "tamtych" ludzi o dziwne rzeczy, dostosowane ideologii tworzonej przez panów, których masz w stopce.
Najwidoczniej winisz ludzi, za to że się nie sprawdzili a nie system, że był nierealny.
Łatwo to tak dzisiaj czynić żyjąc w innych realiach ekonomicznych, w zupełnie innym świecie.
Choć z drugiej strony może to nie hipokryzja, a po prostu sobie jaja z rozmówców robisz. Tego faktycznie do końca nie mogę rozgryźć.

I znowu ci kretyni. Nikt nie kupował nadmiernie, i tym nie handlował.

Oczywiście byli ci, którzy handlowali, ale dlatego, że mieli dojścia do towarów. A takich zbyt wielu nie było i właściwie zawsze byli zakolegowani z systemem. Proste.

Wiele też zależy od okresu o jakim mówimy, bo fakt za Gierka było nieco inaczej, choć na kredyt.
W sumie obecna sytuacja gospodarcza Polski to też jeden wielki kredyt. Przyjdzie nam to jeszcze spłacić.

:s ciana:

.... moja głowa!

Kogoro Akechi

Ostatnio zmieniany przez Kogoro : 14.09.2010 o godz. 16:59
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post