Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.09.2010, 18:49   #639
simian raticus
zdegradowany sierżant

Avatar użytkownika simian raticus

Data rejestracji: 18.05.2006
simian raticus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez Gadzina18 Podgląd Wiadomości
Witajcie,

Właśnie rozmawiałem z moją ciotką, która mieszka na wsi. Chce założyć swoim dzieciom internet w Netii na łączach TP. Posiada w TP najtańszy abonament telefoniczny. Dziś zadzwonił do nich pan z TP i oznajmił im, że aby mogli założyć ten Internet muszą mieć abonament za co najmniej 49 zł... To jakiś przekręt przecież.. Co ma abonament w TPSA do internetu w Netii?
Najniży abonament w TP był (a nawet jest jesli sobie go ktoś zostawił lub nie dal się namówić manipulantom z błękitnej linii na zmianę) zwany "plan socjalny TP", którego koszt miesięczny wynosi 28.06 zł brutto miesięcznie [a i można go zaiwiesić jeśli telefon stacjonarny ma się wyłącznie dla I/C to będzie ejszcze taniej]. 15 JT miesięcznie jest do wykonania i potem ceny jakie są to juz nie wiem po przekroczeniu tychże impulsów, więc dzwonic się nie opłaca, a jak ktoś zacznie impulsy krać to, można stać się niewypłacalnym bankrutem (chyba, ze się zawiesi rozmowy wychodzące) i zostawi jedynie przychodzące do odbierania ale wtedy to już pre-paid taniej wychodzi.

Ile zawieszenie łącza kosztuje to już zadzwońcie to TPSA lub regulaminu w pdf poszukajcie w Internecie sobie.

Sam miałem taniec trzech operatorów na jednym łączu z TP i nic załatwić nie mogłem (tylko droga pisemna i brak punktu obsługi w miejscu zamieszkania).

Jednym słowem trzeci świat, biurokracja i wszystko zablokowane oraz kupa nerwów, strata czasu i pieniędzy.

Najlepszy net na światłowodach chyba Japonia ma teraz i Skandynawia dobry upload'zik za pieniądze rozsądne.

Kod:
Co ma abonament w TPSA do internetu w Netii?
Zgłoś to natychmiast do UOKiK, bo to praktyka monopolistyczna i naciąganie regulaminu własnego skoro Internet posiadać, możesz u innego operatora i to na zawieszonej linii. Tutaj Ci w tym momencie TPSA blokuje (utrudnia?) podstawowe prawo do korzystania z Internetu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Europej...Praw_Człowieka

Tutaj ewidentnioe jest prawo naginane na starym regulaminie bezprawnym. Skoro oni go nie chcą zmienić sami to musi to nastąpić sądownie.