Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.09.2010, 18:57   #1
princepoland
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.09.2010
princepoland w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question TSSTcorpCDDVDW TS-L633M (Slim) Nagrywanie X1, problem z updatem firmware'u

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum

Chciałbym zwrócić się o pomoc w sprawie mojej nagrywarki TSST TS-L633M
Mianowicie od samego początku od kąd zakupiłem Notebooka HP-550 Owa nagrywarka nagrywa płyty DVD jedynie z prędkością 1X, używałem do tego celu Nero 8 oraz XPBurner i zawsze kończyło się przy nagrywaniu całej płyty czasem nagrywania w okolicy 50-55 minut...pomimo iż używałem do tego płyt dobrych TDK (x16) lub Verbatim, nie jestem znawcą tematu, w zasadzie nie znam się prawie wcale. Próbowałem za pomocą aplikacji ze strony samsunga wgrać nowy firmware ale i ta sztuka okazała się niemożliwa, użyłem do tego celu programu TSDWIN.EXE z dołączonym plikiem .BIN. Ale kiedy owym narzędziem próbuję otworzyć wspomniany firmware.bin wyświetla się komunikat: Can't find Suitable Drive for F/W

Wininquiry info:
DRIVE: TSSTcorpCDDVD TS-L633M 0200
MODEL NAME: TSSTcorpCDDVD TS-L633M
VERSION: 0200
OEM Code: HM

Pytania:
1. Dlaczego owy napęd nagrywa mi płyty z prędkością 1X (pomimo iż wyświetla nero lub XPburner prędkość X8)
2. Dlaczego występuje u mnie w/w problem z upgradem biosu nagrywarki ?

Do listu dodaję załącznik INFO.TXT w którym zawarte są linki do LOGÓW:

- wstępne info o nagrywarce i laptopie
- DVD Identifier
- nero info tool
- nero DiscSpeed 5
- zapis z testu (ważne, patrz czas nagrywania testu )

Zwracam się z gorącą prośbą do ludzi którzy sąw stanie mi pomóc, o jakiekolwiek sugestie, podowiedzi, rozwiążania, odczytanie powyższych logów z załącznika, odnalezienei przyczyny moich niepowodzeń.

z góry dziękuję za pomoc

z poważaniem PRINCE
Dołączone pliki
File Type: txt INFO.txt (297 Bajtów, 661 oglądane)
princepoland jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online