Cytat:
Nie zgadzam się z Twoim zdaniem, nie uważam się za zrobionego w bambuko. Jestem świadom czego używam.
OK andy, wydaj 4K i złóż sprzęt DWUPROCESOROWY najlepiej na Xeonach, z pamięciami FB DIMM ECC które gwarantują stabilność której zwykłe pamięci nie zagwarantują na dłuższą metę (np renderowanie kilkugodzinnego materiału HD). Do tego ma być markowa płyta o możliwościach tej z Maca Pro, obudowa o podobnej jakości wykonania. Dorzuć też do tego Windows 7 najlepiej w wersji odpowiadającej funkcjonalności OS X czyli Ultimate. Swoją drogą, nie porównuj sprzętu dla profesjonalistów, jakim jest Mac Pro do PC za 4 tys.. to inna bajka. Co by nie było, Dell Precision o takich samych parametrach kosztuje tyle samo.
|
Tylko Macbooki Pro są w różnych konfiguracjach. Pisząc o PC za 4k porównywałem go do maca za 7-8k. Jeśli natomiast miałbym składać PCta za 27k! to uwierz mi, że wydajnościowo przebije Macbooka Pro w tej samej cenie. Jeśli chodzi o stylistykę to w przypadku PCta wybierasz sobie obudowę z wielu, wielu wzorów
Cytat:
Nie piszę bzdur, bo nigdzie nie powiedziałem, że z PC można zrobić wszystko, na PC się wychowałem.
|
Ale napisałeś, że sprzęt od Apple ma większe możliwości rozbudowy:
Cytat:
Także wg mnie możliwości rozbudowy ma takie same jak każdy normalny PC a nawet większe,
|
... a to bzdura.
Cytat:
oficjalnie MP ma większą paletę obsługiwanych systemów (OS X bez problemu, tak jak Windows, Linux..).
|
LOL. Apple to hipokryci. Nie pozwalają zainstalować swojego OSa na innych platformach ale jak ktoś instaluje u nich Windowsa czy Linuksa to jest ok...
Cytat:
Wg mnie jest to po prostu bardzo udana konstrukcja od Apple. Co ciekawe, nawet najwięksi hejterzy jabłka to przyznają, nie da się czegoś obalić, nie mając argumentów.
|
Ale ja podałem Ci argumenty więc nie wiem o co Ci chodzi.