Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.09.2010, 20:17   #12
cujoo
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.09.2010
cujoo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podsumowanie:
Posiadam komputer z płytą główną ABIT AN52 (nForce 520) do której mam podłączone dwa dyski i nagrywarkę. Wszystkie urządzenia pracują na magistrali SATA II. Na komputerze zainstalowane są dwa systemy:WINDOWS XP i WINDOWS 7. Oba 32-bitowe.

Współpraca nagrywarki z nowszym systemem wygląda tak: nagrywanie przy pomocy NERO BURNING ROM jest bezproblemowe. Czas nagrania jednej płyty wynosi około 6 minut. Jednakże próba odtworzenia/skopiowania zawartości płyty kończy się zawieszeniem systemu na który pomaga tylko reset.

W przypadku systemu WINDOWS XP (w trzech konfiguracjach: bez sterowników płyty głównej/ze sterownikami ze strony producenta chipsetu/ ze sterownikami z płyty dołączonej do płyty głównej) nagranie jednej płyty DVD zajmuje ponad 20 minut. Tyle samo czasu zajmuje skopiowanie zawartości płyty na dysk. O ile w przypadku problemu odtwarzania płyt w WINDOWS 7 nic mnie nie dziwi, ponieważ problem występuje od samego początku pracy z najnowszym WINDOWS'EM, to w przypadku XP jest już inaczej. Do tej pory czas kopiowania zawartości płyty DVD na dysk wynosił około 5 minut, a czas nagrywania od 10 do 12 minut (czyli dwa razy dłużej niż w WINDOWS 7 co także mnie dziwi).

Poniżej zamieszczam screeny z menedżera urządzeń i wykorzystania procesora podczas nagrywania. Mi brakuje pomysłu na rozwiązanie problemu.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-mu.jpg   -w7.jpg   -screen.jpg  
cujoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post