Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.09.2010, 00:16   #11649
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Gdzie tu absurd? Obieg pieniadza to tylko uzupelnianie okienek winien/ma na nieco wieksza skale... Od dawna postuluje by moc placic wylacznie elektronicznie i uwolnic sie od tego fenickiego, przestarzalego przywiazania... No bo jaki jest sens w 2010 roku nosic portfel nabrzmialy od blaszanych krazkow i zadrukowanych papierow...?
Absurd jest w tym, że trzeba pozwolić ludziom (jeśli chcą) nosić portfele nabrzmiałe od blaszanych krążków by móc nimi kupczyć jak Fenicjanie.
Wybór - słowo klucz.
Kto chce nosi kartę, a kto chce - worek z monetami.

Ale uszczęśliwianie kogoś na siłę, które tak naprawdę jest efektem działania lobby bankowego, nie jest dobrym pomysłem.
Państwo lobby ulega, bo dzięki temu jeszcze łatwiej demokratycznie kontrolować obywateli.

Ja sam praktycznie wszędzie płacę kartą. Często nawet denerwuję się, że nie wszędzie mogę kartą zapłacić, a nie mam przy sobie gotówki.

Jednak całkowita rezygnacja z gotówki, to tzw. przegięcie pałki. W drugą stronę oczywiście.