Cytat:
Napisany przez Berion
To może inaczej. Ma ktoś Samsunga SyncMaster P2270HD i może coś o nim pozytywnego powiedzieć? 
|
Widziałeś moje dylematy wcześniej? Stanęło na P2470HD. I mogę szczerze powiedzieć - nie żałuję!
Krócej będzie powiedzieć o jego wadach niż zaletach. Mam jedną - ta piękna obudowa prezentuje się okazale jedynie przez jeden dzień po sprzątaniu. Łapie kurz jak nie wiem co, i doskonale go na niej widać, a przecierać monitor radzę jakąś delikatną ściereczką z ufibry, bo łatwo ją zarysować. Więcej wad nie stwierdziłem.
Oczywiście bałem się typowej wady TN, to jest kątów, więc po ustawieniu monitora na miejscu, porobiłem testy różnych typowych dla mnie pozycji

na stanowisku i jest bardzo dobrze w poziomie, w pionie da się strawić, choć mogłoby być lepiej. Kolory fantazja, smużenia brak, podświetlenie całkiem OK.
TV - fajny bajer czasem się przydaje, wbudowane głośniki żadna rewelacja, coś tam brzęczą, ale i tak nie używam (słuchawkowiec).
Co do wielkości - przed zakupem obmierzyłem stanowisko i wyszło mi, że 24" mi nie wejdzie, ale stwierdziłem, że nie będę rezygnował z tej wielkości i najwyżej trzepnę go na ruchomym ramieniu. Po ustawieniu go na biurku żałuję, że nie wziąłem 27" - wlazłby spokojnie. Radzę więc rozważyć jednak zakup 24".