|
Ja mam konto w e-pko. Dla studentów jest obniżona opłata za prowadzenie konta do 3 pln/miesiąc. Darmowe przelewy do każdego banku, wypłaty w bankomatach PKO BP SA bez opłat. Info o zmianie salda na sms lub e-mail lub bez powiadamiania :-)).
Przelew z konta na 2 konto w PKO "idzie" od kilku do kilkudziesięciu minut, czyli bardzo szybko. Do innego banku nie powinno być większych opóźnień bo wszystkie transakcje rozliczane są elektronicznie w systemie ELIKSIR.
Jednak to co jest dla mnie najważniejsze to bezpieczeństwo. Z tego co wiem jest to jedno z najlepiej zabezpieczonych e-kont. Do zalogowania trzeba znać identyfikator i hasło, dopiero wtedy generowany jest ciąg liczb i liter, który trzeba wpisać do tokena. Token na podstawie tego ciągu generuje odpowiedź - kolejny ciąg znaków, który wpisuje się na stronce. Token dodatkowo zabezpieczony jest pinem.
Może ta procedura logowania brzmi dosyć skomplikowanie ale w praktyce czynności te zajmują niewiele czasu a zabezpieczenie dostępu przez token jest dużo lepsze niż np. zdrapki z kodami.
Jak już ktoś wspomniał były problemy ze zbyt dużą liczbą userów ale to już chyba przeszłość. Polecam e-superkonto.
Pozdro