Dyskusja: PS3 "Jailbreak"
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2010, 11:00   #8
mig25
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.09.2010
mig25 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez redrum1906 Podgląd Wiadomości
Witam!
Wprowadzę swoimi zapytanami nutke noobowego klimatu na forum jednak przeglądając googla trafiam na błędne wyniki.
"Przyszło" do mnie wczoraj z Play'a PS3 z Move. Oprogramowanie na nim zainstalowane to 3.30. Zeby odpalic gre sports trzeba bylo zainstalwoac(z nosnika gry) oprogramowanie 3.40. Wiem,ze jailbreaki w tym momencie dzialaja jedynie do 3.41 takze mam dwa pytania...
1. Czy majac juz na konsoli oprogramowanie 3.40 moge podlaczyc jado internetu? Bedzie automatycznie sciagal update'y?(co wiaze sie z utrata mozliwosci odblokowania konsoli...) Czy moge podlaczyc konsole i sciagnac sobie jakies demko z sieci PSN?
2. Widzę,ze na allegro narobiło sie roznorakich odmian modchipu do jaila. Jedne z mozliwoscia update'u firmware,inne nie. Na co mam zwracac uwage podczas zakupu?Jaki chip w tym momencie jest najlepszy/najbardziej przyszlosciowy? Oczywiscie moga byc domowe samorobki-wazne zeby dzialaly i byly funkcjonalne.
Pozdrawiam
Ad.1. Możesz ją podłączyć , tylko sprawdź najpierw ,czy w opcjach jest wyłączona automatyczna aktualizacja.
Niestety PSN sprawdza jaka wersja FW jest w konsoli i nie pozwala na zalogowanie do PSN , więc bezpośrednio z PSN demka nie sciagniesz.
Na ściąganie dem podobno są jakieś sposoby (ale na pewno nie bezposrednio z PSN na konsole , tylko chyba jakiś alternatywny serwer).

Ad.2 Najbardziej przyszłościowe to wg mnie różne płytki na Atmelach , bo nawet jak Jailbreak nie będzie działał to można będzie ją użyć/sprzedać do celow ,do ktorych sluzyla pierwotnie ( czyli jakies hobbistyczne programowanie). Po tem wszystkie inne Ipody, telefony na androidzie itd. I na samym koncu wszystkie klucze (najpierw Atmel pozniej PIC) , bo nie da się ich prosto wykorzystać do czegoś innego...
Oczywiście jeśli chodzi o funkcjonalność to prawie wszystko w odwrotnej kolejności ,czyli najpierw klucze na Atmelu , poźniej płytki z Atmelem , klucz na Picu , Ipody i inne telefony na Androidzie.
mig25 jest offline   Odpowiedz cytując ten post