Dyskusja: PS3 "Jailbreak"
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2010, 11:52   #525
redrum1906
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.09.2010
redrum1906 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzięki!!!
Mam więc nad czym sie zastanawiać...
Przeglądam różne fora i jako,że dopiero od wieczora ejstem posiadaczem PS3 moja skromna wiedza jest do tego bardzo nieusystematyzowana.
Może jest na forum ktoś z Warszawy lub okolic mający do sprzedania samoróbkę opartą na Atmelu?
Kolejna sprawa...jaka jest procedura wrzucania kopii zapasowych?
Po pierwsze-mogę chcieć zrobić sobie kopię gry z płyty-rozumiem,że na modchipie jest do tego program?
Po drugie-chciałbym pożyczyć grę od znajomego jednak bezsensem jest w tym momencie marnowanie napędu czy też płytki jeżeli ma on zrobiony opowiedni obraz.
Czy można za pomocą programu z pena wrzucić ten obraz/obrazy na wewnętrzny dysk konsoli?(250Gb) Czy wchodiz jedynei opcja wrzucania ich na dysk zewnętrzny? Istnieje program o nazwie FTP Manager który służy do wrzucania obrazów na wewnętrzny,tak?
Czyli przydatne oprogramowanie na Penie to Backup manager(robi kopie z płyt,pozwala na wybranie gry z backupu z dysku?),FTP Manager(przerzucanie kopii z komputera bezpośrendio na dysk konsoli?).
Kolejna sprawa:
Po tem wszystkie inne Ipody, telefony na androidzie itd. I na samym koncu wszystkie klucze (najpierw Atmel pozniej PIC) , bo nie da się ich prosto wykorzystać do czegoś innego...
Cytat:
Oczywiście jeśli chodzi o funkcjonalność to prawie wszystko w odwrotnej kolejności ,czyli najpierw klucze na Atmelu , poźniej płytki z Atmelem , klucz na Picu , Ipody i inne telefony na Androidzie.
Posiadam iphone'a 1G(z jailem). Czy istnieje opcja zastapienia całej funkcjonalności Atmela tymże urządzeniem? Widziałem filmiki gdzie można zrobić jaila ale co wtedy z oprogramowaniem potrzebnym do wrzucenia/wybrania gry z backupu?
redrum1906 jest offline   Odpowiedz cytując ten post