Dołacze sie do wątku, ponieważ ostatnio stałem sie szczęśliwym posiadaczem ustrojstwa nagrywającego AVCHD. Nie mam jednak stacjonarnego odtwarzacza BluRay, aby w spokoju testować płyty
Na kartę pamięci nagrywane są pliki MTS. Są one odtwarzane bez problemu wprost z karty pamieci przez stacjonarny odtwarzacz Onkyo (BluRay z AVCHD, nie mój).
Trzymanie filmów na karcie SD nie jest szczególnie opłacalne, więc chciałbym nagrać to wszystko "jak jest" bez menu itd na plyte DVD, aby odtwarzacz czytał to z płyty.
Po wrzuceniu katalogu AVCHD do ImgBurn proponuje on utworzenie płyty BD-Video UDF 2.5. Z kolei multiAVCHD po wybraniu destination "DVD" zamienia pliki MTS na M2TS.
I teraz pytanie: czy można po prostu wypalić pliki MTS ImgBurnem, czy też trzeba użyć multiAVCHD i wypalić M2TS?
Zależy mi na tym, by ingerencja w pliki była minimalna, ponieważ kiedyś wszystkie nagrania skończą na płytach BluRay. I pewnie będzie to w ciągu najbliższego roku, może dwóch.
Absolutnie nie chce robić z tego DVD-Video.
Naturalnie najlepiej wypalić obie wersje, pofatygować sie z płytami do odtwarzacza i sprawdzić. Jeśli nie uzyskam odpowiedzi to tak pewnie zrobie...
PS. Panasonic dodał jakeiś HD FunStudio do sprzętu ale to chyba jakiś szrot. Nie mogłem go nawet zmusić do przeczytania plików z HDD. Uparł sie żeby włożyć kartę

.