Dyskusja: PS3 "Jailbreak"
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.09.2010, 18:43   #540
dz1ur3x
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.09.2010
dz1ur3x w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Siema wszystkim.

Na wstępie potwierdzam, że jestem noobem w temacie i dlatego proszę o pomoc.
Udało mi się na iPodzie 5g (bez wyświetlacza XD) zamontowac rockboxa i podmienić ten plik rockbox.ipod na ponoć właściwy. Podłączyłem do ps3 wedle jakiegoś filmiku na yt, który wczoraj znalazłem no i działa. Pojawiły się te dwa sprytne foldery. Tylko jest małe "ale": przy próbie wejścia do tego pierwszego folderu "app_home/ps3games" czy coś takiego wywala błąd, a w folderze "install package files" nic nie ma. Co dalej?

edit:

Myślałem, że może mam ten plik zły ściągnięty więc zassałem z ps3-hacks ten niby spachowany do ipoda 5g. Nic nie dało. wciąż pusty folder install package files. Po wciśnięciu trójkąta i wybraniu "install all packages" wyskakuje, że nie ma co instalować

edit2:
Ok. Udało mi się to rozkminić. Wrzuciłem na pendrivea manager.pkg. Podlaczylem go po zbootowaniu konsoli z JB. Zainstalowalem i dziala. Jestem w trakcie robienia backupu killzone'a 2, aczkolwiek obawiam się że na 8gb pendrivie mi braknie miejsca. I tutaj kolejna seria pytań : Czy przy tym JB z ipoda da się zgrywać pliki na dysk konsoli? (jeżeli tak, to jak?) Jeżeli już podłączę dysk zewnętrzny normalny to czy musi on być sformatowany do 0 czy mogę mieć na nim inne rzeczy czyt. wciąż używać go jako dysku zewnętrznego do peceta.

Ostatnio zmieniany przez dz1ur3x : 29.09.2010 o godz. 19:23 Powód: coś dodać
dz1ur3x jest offline   Odpowiedz cytując ten post