- Nie do końca naprawia. Zwykle ma zapas do wymiany z nalepka z zieloną obwolutą (taki zapas wymusza prawo np. w US) i ten zapas jest wydawany. Trudno powiedzieć czy dostanie sie lepszy z mojego doświadczenia wynika że to trochę podobnie jak z samochodem nie ważna jest marka czy model a konkretny egzemplarz. Tu też możesz trafić na lepszy egzemplarz a możesz trafić na gorszy znam przypadki że 3 krotnie ten dysk leciał do wymiany gwarancyjnej. Ja mam taki po gwarancyjny i takie po wgraniu firmware nie ma reguły .
Co do mnie sprawdził bym gwarancje i jeśli się kończy wysłał bym ponownie na gwarancje ale jesli miał bym około pół roku do roku czasu na ewentualna wymianę . Powód ,jeśli do pół roku ten wymieniony padnie to go mogę wymienić, jeśli zaś będzie po gwarancji pójdzie na przeróbkę. Co do BAD-ów można by powiedzieć ,że trzeba by go diagnozować jak wile ma błędów tych, które nie są dostępne-widoczne w SMART.
Pytanie jak i odpowiedź nie mogą być jednoznaczne zależy to od stanu dysku ale tez od stanu gwarancji i od czynników nie zależnych jak w sporcie czyli albo się ma szczęście albo nie.