Cytat:
Napisany przez jarek123
Rozumiem, że wypalam na zwykłą DVD-R np. Sony? Muszę jakiś tryb wybrać np. video czy coś w nero?
|
Jeśli jest to obraz płyty, tak. Zamknąć sesję trzeba. NeroBR nie używam, więc nie wiem co i gdzie się tam wybiera. Ostatnia wersją którą się bawiłem to 0.6.x.x.
Cytat:
Mam DVD Region X, odpala inne regiony, zdejmuje kolor zielony. A wiesz może czy jest wersja *.elf tego programu? Bo bootowanie płyty ze specjalną kartą pamięci jest uciążliwe.
|
Skopiuj zawartość płyty i już masz elf (poza dummy bo niepotrzebne a na pewno są). ;] Powinno działać o ile nie ma hard kodowanych ścieżek do modułów. To program komercyjny, więc może być też zabezpieczony w jakiś sposób jak np. Code Breakery czy AR.
Cytat:
Mam SMS. Czyli muszę z pliku obrazu wyciągnąć pliki z filmem by nie wypalać płyty? Będzie wtedy jakość DVD, dźwięk DTS 5.1 i menu DVD?
|
Tak, musisz. Obrazu nie zamontuje.
Jakość ta sama, to przecież DVD-Video... Jeśli SMS nie obsługuje *.ifo to menu nie będzie i filmy, czyli *.vob trzeba będzie odpalać co jakiś czas samemu (film jest dzielony na pliki po 2GB bo więcej ISO9660 nie przewiduje; jak się jeden kawałek skończy to odpalasz drugi - niewygodne).
Jeśli mi się coś ubzdurało i *.vob nie jest widziany to zmień nazwę plików na np. kawalek1.mpg u powinno pójść.
Ja do multimediów polecam Xbox'a. PS2 i GC się nie nadają do tego za bardzo.