Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.10.2010, 12:22   #47
Trejan
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.10.2010
Trejan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam program Alcohol 120% 2.0.1. Build 2033 (legalna, zarejestrowana wersja). W jego skład wchodzi A.C.I.D. w wersji 1.2.10010. Mam taki problem: po jego (A.C.I.D) uruchomieniu pojawia mi sie okienko w którym zaznaczone są opcje: SafeDisc 4.x Cloaking, SafeDisc 4x Intelligent Cloaking, Securom 7.x Cloaking. Znajdują się tam również nieaktywne dwa butony: Cloak i Uncloak. Ikona w trayu jest czerwona -nic się nie dzieje (maskowanie zabezpieczeń nie działa). Kiedy odznaczę i ponownie zaznaczę SefeDisc Cloaking lub Securom Cloaking wtedy buton Cloak jest aktywny ale po jego wciśęciu nic się nie dziej. W okienku programu jest raport -widac w nim że nic się nie dzieje. Te butony są bez sensu -ani nie mogę włączać cloak ani tym bardziej uncloak. Dlaczego o tym piszę -otów w starszej wersji po uruchomieniu A.C.I.D. pojawiał się w tray'u z z czerwoną ikonką. Po wybraniu opcji cloak -faktycznie maskował dane zabezpieczenie -w zależności od zaznaczenia (SafeDisc albo Securom albo obydwa). Efekt był zarówno w raporcie (wyraźne komuniakty że opcja została aktywowane, deaktywowana itp..) oraz poprzez ikonkę w tray'u która po włączeniu cloak robiła się zielona. Analogicznie po wybraniu opcji uncloak robiła się znowu czerwona. I maskowanie naprawdę działalo! Teraz dla mnie to ta aplikacja najzwyczajniej nie działa. Nie wiem dlaczego -co jest tego powedem. To jakiś bug? mam prośbę do posiadaczy Alcohola 120% -sprawdźcie działanie A.C.I.D. -jak się zachowuje? Aha -żeby jeszcze uzupełnić. Alcohol 120% był zainstalowany na nowiutko postawionym XP HE SP3 ze wszystkimi poprawkami itp (system również legal). A teraz A.C.I.D nie działa nawet na tych grach które pozwalał mi uruchamiac z własnoręcznie robionych kopii w swoim starszym wydaniu.
Trejan jest offline   Odpowiedz cytując ten post