|
Problem z ImgBurn'em.
Witam, otóż mam pewien problem z programem ImgBurn. Wygląda on następująco:
Od jakiegoś czasu od razu po włączeniu programu w okienku z logami pojawia się taki oto error:
"W 11:14:47 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance."
A nagrywanie nie przebiega zbyt normalnie. Po włożeniu płyty i wybraniu obrazu rozpoczyna się wypalanie. Jeden z "pasków" postępu [środkowy] powoli dojeżdża do 100% jak to zawsze miało miejsce po czym rusza pierwszy "pasek", który jak się domyślam wskazuje postęp wypalania. Ten drugi podczas wypalania zawsze czasami spadał do 90% czy coś w tym stylu. "Wirtualne" wypalanie dobiegało końca, tacka z płytą się sama wysuwała, wsuwała i rozpoczynało się "normalne" nagrywanie.
Teraz, drugi "pasek" dojeżdża do 100%, pierwszy rusza o jakieś 2%, po czym drugi powoli cofa się do 0. Po chwili znowu ładuje się do 100% i górny rusza o jakieś 2%. I tak w kółko. Co najlepsze, po takim "dławieniu" się, płyta jest jak najbardziej ok, wszystko działa. [czasami] Dzieje się tak tylko z tym "pierwszym" wypalaniem. To "drugie" przebiega jak zawsze, bez problemu. Tak jak napisałem, czasami wszystko nagra się ok, czasami nie. Bywa, że program zawiesi się na jakiś 5%, przeróżnie po czym w ogóle nie reaguje. Nie da się go normalnie wyłączyć, wyciągnięcie płyty nie powoduje żadnej reakcji, "zabicie" procesu ImgBurn.exe też nic nie daje.
Jakieś opcje o co z tym chodzi? Skąd ten pierwszy komunikat w logach?
Model nagrywarki:
TSSTcorp CDDVDW SH-S223B
Płyty na których próbowałem coś nagrać i zawsze działo się tak samo:
SONY DVD-R/+R, PLATINUM DVD-R i Verbatim, ale już nie pamiętam czy - czy +.
Dodatkowo dodaję log z całego wypalania:
Niestety nie mogę wklejać linków, mogę go przesłać na PW.
Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniany przez Alesmook : 09.10.2010 o godz. 12:36
|