Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.10.2010, 16:04   #554
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail Podgląd Wiadomości
@yahol silisz sie na bycie 'obiektywnym',
Nigdy nie bylem, i mam nadzieje nigdy nie będę obiektywny.
Jestem subiektywny aż do bólu.
Obiektywizm jest bezsensowna próbą zobiektywizowania subiektywnych wyrażeń. Zdajesz sobie sprawę, ze każde subiektywne odczucie, danej sytuacji jest inne dla każdego obserwatora. Wiec pomijając próby uśrednienia, każda próba obiektywnego spojrzenia na wydarzenie jest całkowicie bezsensowna. Dla każdego obiektywnego obserwatora, wydarzenie przebiega według jego subiektywnych odczuć, wrażeń, doświadczeń.
Wobec tego j.w.

Cytat:
Chyba, ze poruszasz sie w idealistycznych systemach myslowych, chocby Schopenhauera, wtedy dyskusja jest skonczona, bo rozmawiac o swiecie bedacym Twoim wyobrazeniem, mnie bedacym czescia tego wyobrazenia, nie ma sensu.
Idealistyczne systemy filozoficzne służą wyłącznie nauczeniu jednostki sposobu myślenia, a nie narzucaniu rozwiązań i schematów.
To chyba tez rozumiesz.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post