Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.10.2010, 14:08   #564
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Tak, to jest to samo co OF, kolorki pozmieniane. Tam są jakieś fuzje i przetasowania, ale szczegółów nie znam.

Logowanie wygląda tak:
Internetowe konta bankowe-getin0.jpg
Wbrew temu co napisane na screenie, logowanie hasłem stałym, a nie z SMS.
Hasłem z esesmana logujemy się tylko pierwszy raz.

I jak widać wkurzające logowanie wybranymi znakami z hasła.
- wymagane jest hasło 10-20 znaków - taka metoda wprowadzania prowokuje do ustawiania hasła najkrótszego możliwego, tj. 10 znaków
- ktoś na grupie niebiezpiecznika obliczał ile należy podsłuchów wykonać, aby poznać całe hasło... niewiele
- na dodatek przelogowałem się kilka razy i system żąda mniej więcej zbliżonych ciągów, generalnie z początku, środka i końca - stąd drastycznie spada liczba wymaganych podsłuchów

Duże utrudnienie, a skuteczność słaba.

Wygląd konta:
Internetowe konta bankowe-getin1.jpg
M.in. okienko "Twoje zapytanie" jest walnięte. Nie przewija się po zapełnieniu znakami całego. Chyba, że to feature, aby nie pisać elaboratów

Wysłałem też p. Łukaszowi zapytanie o ten meldunek.

Co do mBanku: mam tam konto od samego początku, jestem jednym z pierwszym klientów i też nie miałem żadnych problemów. Ale inni mają, bo nie rozumieją specyfiki banku wirtualnego: gubią hasła, zmieniają nr tel, dokumenty tożsamości i potem dziwią się, że nie mają dostępu do konta.

Ty, Bartezu, masz duszę admina i intuicyjnie rozumiesz, jak to obsługiwać

Lokata 4,5%, ale jeszcze nie sprawdzałem szczegółów, na razie nic tam nie wpłacam.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post