Dyskusja: PS3 "Jailbreak"
Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2010, 11:00   #857
mig25
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.09.2010
mig25 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Venusice Podgląd Wiadomości
Sorka ze ci powiem ale twoj sposob na laczeniu tych pinow to umnie na tym samym klonie JailBreak jest wielka dupa dalej wsad sie nie resetuje i win nie rozpoznaje pena co nie moge powiedziec o teenesy 1 .0 od magicbox gdzie w pierwszej wersji nie ma resetu i w bardzo latwy sposob poprzez laczenia pinow da sie zrobic reset
Niestety nie mam tego urządzenia i sam sprawdzić nie mogę...
Spróbować jeszcze trzeba zwarcie tego pinu z GND i dopiero włożenie do komputera,może wtedy zamiast huba pojawi się to nieznane urządzenie.

A jak to nie pomoże to zaznaczyłem drugi pin HWB. Teoria jest taka: Przy podłączonym kluczu zwieramy z GND pin24 , potem pin13 rowniez z GND ,rozwieramy pin24 i chwilę potem to samo z pin13.... czyli robimy de facto to: http://psx-scene.com/forums/f178/at9...g-guide-65282/

Cytat:
Napisany przez StoQ Podgląd Wiadomości
Tak minus jest przy nóżce 19.. a plus przy 20
Nie wiem co tutaj może być nie tak.. teraz mam zrobiony tak jak szczuru na swoim schemacie przez USB i też nie widzi auto detect :/ ciagle podaje unknown.. no już sam nie wiem.. na pamięć już znam ten układ nie mogłem się raczej nigdzie pomylić

bo po podłączeniu do kompa daje tam test hardware i jest ok..
potem daje żeby rozpoznał co to za pic to nie rozpoznaje :/

nie muszę przecież na tym etapie żadnych opcji ustawiać..
a w tym hardware co się wybiera jaki programator wybieram ten art2003 i potem mam tam jeszcze mnóstwo jakiś opcji.. może ktoś mógłby mi zrobić screena jak to powinno prawidłowo tam być.. może coś tam jest nie tak

Myślałem że to może pic jest trafiony ale jak daje odczytaj to tam jakieś wartości wczytuje więc to chyba nie pic
Załączyłem zdjęcie na jakich ja programowałem.
Jakie te wartości odczytuje ? jak cyklicznie te same to nic nie znaczy ,pewnie podobne odczyta i bez pica.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
PS3 &quot;Jailbreak&quot;-img_5738.jpg  

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 17.10.2010 o godz. 13:16 Powód: EDYTUJ nie gryzie. ;-p
mig25 jest offline   Odpowiedz cytując ten post