Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.10.2010, 23:36   #10
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Sobrus, zbiór systemów zwany Echelonem jest raczej pozostałością zimnej wojny niż znakiem naszych czasów. W naszych czasach obawiam się, że podanie do publicznej wiadomości wydatków na te systemy i procentowe ukazanie ich zasięgu w obiegu informacji, byłoby powodem ukazania się sensacyjnych artykułów w FaktZeitungach świata Zachodu.

Yaholu, nie chcę negować całkowicie tego co mówisz, ale myślę że nieco przesadzasz. Znając troszkę twoje poglądy, mniemam że nie jesteś za likwidacją armii działającej pod cywilną kontrolą ani wywiadów/kontrwywiadów państw narodowych, nawet sfederowanych. Echelon działa właśnie w tych strukturach.
A rok 1984 myślę, że jest bardziej siecią wielu zależności; tak jak piszesz pinów, czipów, rejestrów, wielu małych przepisów i regulacji, które zaciskają się jak pętla, pomimo coraz większej dawki wolności nam serwowanej.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post