Cytat:
Napisany przez pali
Kartę SIM akurat można skopiować, nie ta technologia. Zdalnie też się da. Pomieszałeś z kartami kredytowymi.
|
O ile mi wiadomo to skopiowanie obecnych kart sim jest praktycznie niemożliwe, jeśli się mylę udowodnij a odszczekam
Cytat:
Apple robi to samo co mój sąsiad mechanik samochodowy, reszta to PR. Aby Apple nie było evil, musiałoby wypuścić na rynek produkt, który przyniesie straty?
|
Apple zaczyna się upodobniać do MS sprzed kilku, kilkunastu lat, jeśli polityki nie zmieni to może na tym dużo stracić.
Cytat:
A jakie larum by się podniosło, gdyby MS zażądał autoryzacji windowsów kartami wkładanymi w specjalne, standardowe gniazdo w PC
|
No jasne że by się zrobił. Tylko MS tego nie robi, a w przypadku Appla jest wszystko możliwe
Cytat:
Jeśliby nie było prawa, to dawno Plus miałby SIMy trójkątne, Era kwadratowe a Orange jajcowate.
|
I dlatego tak ważne są standardy, bez nich w przemyśle technologicznym panowała by istna dżungla.
Cytat:
Z Plackiem daj spokój, on został dopisany do prawa Godwina
|
Serio Stivi dąży do tego aby mieć władzę absolutną nad tym co produkuje. Najgorsze jest to że wierni fanatycy przyklasną mu, nie ważne czy to co robi jest dobre czy nie, dla nich on jest guru i zawsze ma racje.
Trochę to smutne no ale jak to mawiają zwolennicy naturalnej antykoncepcji - Cóż począć?
Cytat:
Napisany przez iM@X
Nie spotkalem sie z taka sytuacja od... 10 lat (szkola srednia, czasy prepaidow).
|
Ile to razy spotkałem osoby, którym się komórka rozładowała i nie mieli możliwości jej naładować a musieli np. wysłać komuś smsa. W przypadku wbudowanej karty sim jesteś ugotowany ;]
Albo ktoś ma jeden telefon a dwie karty sim...
Cytat:
iPhone nie jest oferowany bez kontraktow. Jesli kupujesz na wolnym rynku to idziesz do punktu i Apple programuje telefon pod konkretnego operatora i numer telefonu. Skomplikowane? Inne? Dziwne? Tak jak pali napisal - nie podoba Ci sie, to nie kupujesz ;-)...
|
Skomplikowane, niepotrzebnie trzeba latać po punktach aby ktoś nam wgrał oprogramowanie (jeszcze pół biedy jak będzie za free), co jeśli jest niedziela i wszystko pozamykane?
Apple chce za wszelką cenę uzależnić od siebie osoby które kupują ich produkty. Teraz zaczną od wbudowanej karty sim a za rok, dwa mogą ustawić czas życia telefonu na 12 miesięcy. Po tym okresie kupuj nowy. Może i wydaje się to teraz mało prawdopodobne ale Stivi jest do tego zdolny ;]
Cytat:
BTW - dostalem nowy katalog Cortlandu dzisiaj. 549 PLN za nowe AppleTV, 219,60 PLN za nowego iPoda Shuffle i 679,54 (8 GB) lub 799,10 (16 GB) za nowego iPoda Nano. Jest tez nowy Mac Pro obslugujacy do 12 rdzeni po 2,93 GHz kazdy i do 8 TB HDD.
|
I jaka z tego idzie puenta?
Cytat:
Napisany przez pali
Ano napisałem, ale technicznie żaden problem samemu sobie programować.
|
Czekaj czekaj. Użytkownicy Appla ponoć sobie cenią "SIMPLE" w ich produktach. Jednak to co napisałeś wyklucza to. Przeciętny użytkownik iPhona nie będzie tego potrafił, o ile oczywiście Apple udostępni soft do takiej zmiany. Trochę w to wątpię bo jeśli to wprowadzą, to tylko po to aby na tym dodatkowo zarobić.
Cytat:
A te Apple faktycznie ma do bani pomysły... Takie są lipne, że aż nie można kupić smartfona nie będącego kopią iphone Szukam, szukam i jedyne inne to przeterminowane Symbiany Nokii.
|
Nigdy nie napisałem, że produkty Appla są lipne.
Cytat:
Takie podejście do nowych pomysłów fajnie skomentował Piotrek Konieczny z niebezpiecznika, w tekście o samochodach Googla:
|
Nijak się ma porównanie inteligentnych samochodów do tej sprawy...
(OT: Pomysł Google popieram jak najbardziej)
Cytat:
W chwili obecnej kupujesz iPhone'a, wkladasz karte operatora na ktorego jest simlock, podpinasz do iTunes, aktywujesz iPhone'a w Apple i juz mozesz uzywac.
|
Kupuje telefon innej firmy niż Apple, wkładam swoją kartę SIM, włączam telefon wpisuje PIN i już. Żadnego aktywowania telefonu...
Cytat:
W prawdzie operator oferuje "darmową" wymianę SIM
|
Duplikat to co innego niż klon.