Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.11.2010, 11:56   #637
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Jeśli nie, to zabezpieczenie jest przed domowymi złodziejaszkami z maszynkami za 30zł. A może przed samymi userami?
Zintegrowana karta sim będzie zabezpieczeniem przed samymi użytkownikami.

Cytat:
No ale co mi daje to zabezpieczenie?
Czy karta SIM bierze udział w autentykacji?
Czy jest częścią kodowania transmisji?
Nie wiem, nie jestem znawcą systemu GSM. Jeśli Ci się chce to poszukaj i podziel się informacjami

Cytat:
Przecież Apple nie zaproponuje rozwiązania, w którym kasownik w metrze skopiuje twój telefon.
Tego by jeszcze brakowało

Cytat:
Rozwiązania z "kluczem sprzętowym" złe nie są, więc może karta SIM zostanie, ale na zewnątrz telefonu, komunikując się z nim przez RFID czy coś takiego?
RFID jest podatne bardzo więc nie opierałbym przyszłej technologii na tym rozwiązaniu.

Cytat:
Prostota karty SIM jest cenna, rozwiązanie przyszłe może być mniej proste, ale za to flexible.
Karta sim jest flexible, prosta, pozwala nam w łatwy sposób przenosić swój numer między telefonami. Integracja jej tylko to pogorszy.

Cytat:
Prawdopodobnie Apple myśli już o przyszłych standardach telefonii mobilnej - w tych propozycjach nie ma już rozgraniczenia na kanał fonii i danych, to są zintegrowane sieci pakietowe.
Skoro myśli to powinna udać się ze swoimi pomysłami do odpowiednich organizacji a nie na siłę wmuszać swoje rozwiązania.
Tak samo robi z facetime, rozwiązanie które jest kompatybilne same ze sobą, a mogło skorzystać z Jingle.

Cytat:
Wyobraź sobie, że twoją SIM jest po prostu login/pass do sieci. No i co?
Wtedy jak najbardziej. Jednak to tak nie będzie, bo Apple chce na tym dodatkowo zarobić, chce wyeliminować rynek wtórny aby po urządzenia przychodzić tylko do nich.

Cytat:
Nie jest lepsze, bo przeszłość zawsze jest lepsza.
Nie. Coś moze być nowsze ale nie znaczy, że będzie przez to lepsze. Poza tym słowo lepsze jest bardzo względne

Cytat:
Napisany przez iM@X
Ale takie narzekania to na ogol tylko ze strony ludzi ktorzy za technologia nadazyc nie potrafia ;-)...
Kto jak kto ale ja jestem osobą, która za technologią nadąża bardzo dobrze. To, że coś krytykuje to nie dla tego, że nie nadążam ale dla tego, że coś jest moim zdaniem źle rozwiązane.
W twoim przypadku nie ważne co wielkie koncerny zrobią ty i tak przyklepiesz im racje, nie ważne czy to będzie coś dobrego czy nie.

OT
Ciekawy wpis o fanboyach.
http://blog.matthew.org.pl/2010/11/0...erze-fanboyom/

Ostatnio zmieniany przez andy : 01.11.2010 o godz. 12:02
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post