Jedna rzecz mnie zastanawia

zostalo mi 7 dni do wizyty i rosna pytania.
"
Nic Cię już nie ominie - Zatrzymywanie telewizji oglądanej na żywo. Już nigdy nie ominie Cię ani sekunda ulubionego programu, gdy zadzwoni telefon lub pójdziesz do kuchni zrobić herbatę.
Zobacz to jeszcze raz - Jeżeli ominęło Cię coś interesującego, chcesz jeszcze raz zobaczyć bramkę lub upewnić się, czy na pewno był "spalony", możesz przewinąć program "do tyłu" i obejrzeć ponownie.
Koniec walki o pilota - Dwa interesujące programy o tej samej porze? To już nie problem. Jeden oglądasz,
drugi nagrywasz.
Widzisz - nagrywasz - Właśnie zobaczyłeś interesujący program w telewizji? Naciśnij szybko REC i program będzie nagrywany.
Bądź niezależny - Jeżeli wiesz, że nie będzie Cię przed telewizorem, możesz zaplanować nagranie ulubionych programów w kolejnym tygodniu i obejrzeć je wtedy, kiedy będziesz miał na to czas.
Zastanawia mnie to zatrzymanie - to gdzie ja to w koncu zatrzymuje - z opisu wynika jakby ogladany program nie byl nagrywany lecz zatrzymywany u operatora jak to jest.
Chetnie bym sobie ten dekoder kupil na allegro, bo tu musialbym w moim pakiecie placic 10zl miesiecznie oplaty , nie liczac 175 za sam dekoder.
Jak to w koncu z tym jest i czy kupionu na allegro identyczny bede mogl smialo wykorzystac nie majac wykupionej uslugi PVR