Niestety ja też miewam cyrki ze sterownikami ATI i moim wcale nie zintegrowanym HD5670.
Utknąłem gdzieś na 10.4 bo dalsze nie działają tak jakbym chciał, i nawet powrót do 10.4 tego nie poprawia (trzeba przywracać system!).
Moje objawy są podobne, choć nie takie same - sterowniki nie potrafią odpowiedni zarządzać zegarami karty, przez co sie po prostu zawiesza przy starcie.
Na forach AMD pełno jest skarg, że sterowniki schodzą na psy.
Dlatego wcale sie Ci nie dziwie, natomiast nie za bardzo wiem co można na to poradzić
Możnaby sie spodziewać, że do swoich najnowszych kart ATi (moja miała premierę w lutym, Twoja też nie jest stara) postara sie o dobre sterowniki. Niestety wszystkie poza kwietniowymi sa do bani! A kwietniowe pewnie też nie należą do najbardziej dopracowanych.
Dodatkowo w nowych (10.5 i wyżej) została bezczelnie wyłączona szumnie reklamowana funkcja oszczędzania energii. Podobno stwarzała problemy w konfiguracjach wielomonitorowych. Szkoda bo ja mam jeden monitor i chciałbym tą funkcję mieć, ale wyboru nie dostałem. Wielki minus za sterowniki dla firmy AMD!.