Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.11.2010, 11:58   #204
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k Podgląd Wiadomości
Proponuje format:c, zamiast opowiadania bzdetów
Komp może nie najmłodszy, ale...

Format C nic by nie dał, bo system jest świeży. Trafiła mi się z Plusa free licencja na KISa 2010, więc po posadzeniu na świeżo siódemki zapodałem również jego. Net działał jakoś dziwnie, ale nie miałem wcześniej doświadczeń z Win7, więc złożyłem to na karby nie najlepiej dopieszczonego systemu. Ale jak w trakcie np. oglądania filmu zaczęło mi ciąć wideo, to zacząłem się baczniej przyglądać, co mi grzebie tak niemiłosiernie. Okazało się, że procesy KISa zaczęły zajmować po 50% nawet do 100% czasu procesora, bo ten się aktualizuje, coś tam sobie sprawdza, a wbudowany fw coś tam sobie nie wiedzieć czemu blokuje. Próbowałem go przekonfigurować z deka, ale niewiele to dało. A później znalazłem info, że Kaspersky się kaja i przeprasza firmy za mulenie KISa po którejś tam aktualizacji. Oooo...

Odinstalowałem dziadostwo, posadziłem Avasta free i się okazało, że można mieć ochronę antywirusową, która w trakcie aktualizacji i sprawdzania dysków nie zabiera więcej niż 10% czasu procesora i spokojnie można robić w tym czasie inne rzeczy. A, i net zaczął chodzić normalnie, jak pod XP. I obeszło się bez format c:
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post