Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.11.2010, 18:10   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Potestowałem troche ten program i w sumie nawet mi się podoba. Mam tylko kilka pytań/wątpliwości:

- robienie backupu plików poza folderem programu - poczytałem trochę o tym i są podane rożne sposoby, jednak z ich działaniem jest różnie. Najprostsze jest chyba rozszerzenie, które działa na zasadzie robienie dodatkowej kopii pliku w katalogu programu, co w sumie nie jest problemem, a że działa szybko (prawy klawisz i wybór backupu) jest to w sumie niezłe rozwiązanie. Problemem jest tylko to, że nie działa na plikach, a jedynie na całych folderach.

Znacie jakiś inny prosty sposób, który umożliwiałby backup plików i folderów znajdujących się poza głównym folderem programu?

- zastanawiam się też, czy można tego programu używać (na to samo konto) na dwóch różnych komputerach, ale bez synchronizacji plików pomiędzy nimi. Tzn. , że na jednym komputerze mam powiedzmy katalog X, który jest automatycznie archiwizowany, na komputerze drugim mam katalog Y, który również jest zapisywany, ale w obydwu przypadkach ten katalog jest tylko na jednym komputerze i w sieci. Bez dodatkowego synchronizowania go z drugim komputerem (to pewne uproszenie, bo tych katalogów jest więcej, ale chodzi mi o możliwość takiego oddzielenia katalogów, które mają być synchronizowane pomiędzy komputerami, a takimi, które mają być tylko kopiowane na serwer).

Coś jeszcze mnie zastanawiało, ale wyleciało mi teraz z głowy, najwyżej później dopiszę.

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 09.11.2010 o godz. 18:18
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post