Cytat:
Napisany przez arcade
Zdaje się mi ze dało by radę tabele dysku zmienić itp. (...) Problem może był kiedyś, jak nie było JB teraz każdy plik da się edytować i trza by znaleźć gdzie jest zapisywana cheksumm czy cuś w tym stylu z czasem i to pewnie będzie no-problem
|
Dysk jest
sprzętowo szyfrowany. ;]
Klucz jest gdzieś na płycie głównej, każda ma swój własny, unikalny dla każdego modelu z osobna. Dlatego konsola A nie widzi dysku z konsoli B.
Cytat:
Czy ja wiem czy spam czy po prostu początkujący chcą się pochwalić ,jak są zaawansowani to chowają projekty swoje pod klucz i zarabiają na nich kasę.tak mi się zdaje "Ewolucja"
|
Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi o osoby, które wypowiadają swoje pseudo programistyczne teorie i zwyczajnych n00bów, którzy przy np. newsie o wypłynięciu SDK pytają się czy dzięki temu można już odpalać JB na 3.50...
Ja rozumiem, że można się na czymś nie znać, nie interesować się tym, można być początkującym itd. Ale to po prostu nie jest odpowiednie do tego forum - psx-scene.com jest forum scenowym. To tak jakbym ja ze swoimi rozterkami na temat kolorów rezystorów pytał się na jakimś poważnym, stricte elektronicznym forum.
Dlatego napisałem, że to spam. Dawniej nie było problemu ze znalezieniem tam ciekawych informacji. Obecnie nawet jeśli news wydaje się być interesujący to trzeba się przebijać przez mnóstwo stron z głupimi pytaniami albo flame'm.
Cytat:
@Berion bardziej polecasz ps3hax forum ?
|
Jeszcze gorsze. ;]
Znam tylko trzy które jeszcze się trzymają:
ps2dev.org (ale teraz jest martwe), lan.st i GSHI.
- - -
Ok, polutowałem. Spaprałem coś czy jest wszystko dobrze? Luty stalagmity, wiem... ale czy wszystko jest ok względem schematu?
Czy program do flashowania kości wykryje mi ten programator bez kości?