Cytat:
Napisany przez Reetou
Jakoś nie uważam, że np. taki StumbleUpon jest mi niezbędny do życia, a to co istotne jest na miejscu, co sam autor zauważył.
|
StumbleUpon - fakt niezbędne do życia nie jest ale może nam pokazać strony o których nie mieliśmy pojęcia

IMHO ciekawy pomysł.
Translate - mam w lisku. Czasami wpada się na strone np. po rusku, zamiast odpalać stronę z GTranslate klikasz dwa razy i już...
Documents preview - takiej funkcjonalności nie potrzebuję
Cytat:
Image Preview Popup
W trakcie wyszukiwania na ogół otrzymujemy wyniki wyszukiwania w postaci miniaturek. Rozszerzenie to pozwala nam po najechaniu myszką uzyskać większy rozmiar, dzięki czemu ich oglądanie staje się prostsze i przyjazne.
|
Może być przydatne
Cytat:
Snap Links
Bardzo przydatne rozszerzenie, które pozwala na szybkie otwieranie wielu linków. Wystarczy w miejscu gdzie jest kilka adresów, myszką zaznaczymy obszar ***8211; a gdy puścimy lewy przycisk myszy, linki otworzą nam się w kartach.
|
Dla mnie mało użyteczne ale na bank znajdą się osoby dla których taka funkcjonalność sięprzyda.
Cytat:
NotScripts
Dodatek zapewne znany wielu osobom. Pozwala na blokowanie wszelkich skryptów JavaScipt, poprawiając tym samym bezpieczeństwo przeglądarki oraz ograniczając zużycie CPU.
|
Gdy wchodzimy na nieznane strony to takie rozszerzenie może się przydać, zablokuje skrypty js z automatu. Później wystarczy jeden klik aby stronę odblokować.
Mam coś podobnego w FF, rozszerzonko rewelacja.
Cytat:
NoAds
Można powiedzieć, że nie było wpisu o Operze bez komentarza narzekającego na brak AdBlocka dla Opery. Oczywiście ci, którzy znają tę przeglądarkę, wiedzą, że ***8222;od zawsze***8221; ma ona wbudowane filtrowanie. Teraz jednak można skorzystać z rozszerzenia, które działa jak AdBlock, korzysta z jego filtrów oraz z wbudowanej funkcjonalności blokowania reklam.
|
Największy minus Operki właśnie znika. Jeśli dodadzą możliwość subskrypcji filtrów to ...wow!
W FF można subskrybować zestawy filtrów, można ustawić aby sięaktualizowały automatycznie...
Tak więc MOIM NIESKROMNYM zdaniem

wprowadzenie rozszerzeń do opery to strzał w dziesiątkę. Jeśli sama Opera nic nie zepsuje w tym kierunku, to za rok można się będzie spodziewać sporego zaplecza dodatków.