Tak jak w temacie

Pamiętam że moje informację kończyły się na tym że modele 100x i 200x dało się przerobić... aż do niedawna.

Parę dni na allegro zobaczyłem konsolę 300x przerobioną, poszperałem jeszcze trochę na temat tego wszystkiego. Więc tak parę pytań i informacji poproszę z tego co wiem:
100x - Classic/Fat da radę stale przerobić, wiem że jest hombrew że można go wykorzystać jako pilot (ma wbudowaną IRD). Mniej ramu niż każda inna (32mb). W razie uszkodzenia, drogie cześci bo już nieprodukowane. Nie ma mikrofonu, a także problem z odpaleniem Skype'a.
200x - Też da radę stale przerobić

Jest Skype, nie ma mikrofonu, jest lżejszy. Więcej ramu

Słyszałem o "martwych" pikselach, na niektórych wyświetlaczach...
300x - Na allegro widziałem przerobioną wersję. Co jak gdzie, i kiedy ?

Jest mikrofon

Tyle samo ramu co w 200x. Tylko jak z tą przeróbką?
I czy na psp z wgranym nieoryginalnym softem da się odpalić gry wymagające nowszego softu? Jakaś emulacja czy cokolwiek? Ktokolwiek ma jakiekolwiek PSP, proszę o udzielenie informacji. Bo szykuję się do zakupu i naprawdę nie wiem które wziąść

A i proszę nie pisać że "Fat jest piękny i czuję że coś trzymam, a nie jak w slimach." Chodzi mi tutaj głównie o oprogramowanie

Przede wszystkim przymierzam się do 300x, ale czy da się przerobić? Dla mnie Homebrew jest dość istotny

No i czy można zdowngradować konsolę która ma zainstalowany najaktualniejszy soft?

Trochę informacji proszę. Bo na głównej nic nie jest aktualizowane

Jeśli trochę chaotycznie napisałem, to przepraszam najmocniej