Cytat:
Nigdzie nie trzeba grzebać -> PPM i z menu 'zablokuj zawartość'. Z tym, że ja sobie zdefiniowałem kilka ogólnych fitrów globalnie dla całej Opery i rzadko się zdarza, że coś się przez to przedziera i muszę korzystać z PPM. Tak więc automatyczna aktualizacja nie jest mi potrzebna.
|
Ale w którym miejscu wpisujesz te reguły ? Musisz edytować pliki konfiguracyjne czy robisz to wprost z operki ?
I dwa, te filtry tylko blokują przed wyświetleniem czy nie pozwalają na ich wczytywanie?
Cytat:
Andy@, a może tak byś sobie testowo zainstalował Operę i popatrzył co ma, czego nie, a nie tylko piszesz o 'największych wadach Opery', które nie mają odbicia w rzeczywistości?
|
Kiedyś używałem i mi nie podpasowała z wielu względów. Te względy się nie zmieniły więc nie ma powodu aby ją na nowo testować.
Jeśli chodzi o największą wadę (brak odpowiednika AdBlock'a) to chyba mam rację. W FF niby też można używać skryptów użytkownika ale to nie to samo.
Cytat:
Ja mam zainstalowane i FF, i Chroma, i IE, i świadomie wybieram Operę.
|
Też świadomie wybieram FF, testowałem chyba każdą przeglądarkę i dla mnie FF jest najbardziej odpowiednia
Lista moich rozszerzeń:
Cytat:
Aplikacja: Firefox 3.6.12 (20101026210630)
System operacyjny: WINNT (x86-msvc)
Liczba elementów: 29
|
Dzięki nim *przeglądanie internetu* stało się łatwiejsze i szybsze