Cytat:
Napisany przez Patrix
Alerzysz kolego.
.12 padają wprost proporcjona bzdulnie do ich popularności czyli norma i nie ma się czym przejmować bo to dotyczy wszystkiego 
.11 to nie tylko FW, ja miałem z tą serią przygody gwarancyjne i ostatecznie wymieniano mi 2x na dysk Certified Repaired, który to miał nowy FW i był tak samo o kant tyłka... na koniec wymieniono mi go na nówkę .12 i spokój wreszcie.
|
No to pobzdurzę dalej:
Nie wiem jak zmierzyć popularność, ale na 16 zakupionych i zamontowanych (seria 12), w ciągu roku w firmach, które obsługuję 12 już padło, pozostałe jeszcze działają, ale nie wróżę im już długiego bytu...
Sypią się bad sectory i występują błędy we/wyjścia.
Natomiast seria 11 po zmianie firmware, zanim wystąpiły problemy z odczytem danych chodzą bez problemu (na około 30 padł 1).
Poczytaj opinię na temat 12 na stronach sklepów ,choćby np. komputronik gdzie na 1-2 opinie pozytywne pisane pewnie zaraz po zakupie dysku przypada kilka negatywnych.
Po przygodach z seagatami przesiadłem się na samsungi i po problemach, na zamontowanych kilkanaście dysków, padł jeden który miał bad sectory już po pierwszym uruchomieniu.