Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2010, 17:19   #692
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sorbus
PC na A3000 było emulowane poprzed dołożenie odpowiedniej karty z x86 i biegało sobie w tle pod Workbenchem. Można było zsunąć ekran workbencha i zobaczyć pod nim wolfensteina który działał niezależnie od Amigi. Widziałem to w 1990 roku i do tej pory uważam że pecet to gówno.
Takich rzeczy jakoś mój Core2 nie potrafi choć ma 2 tysiące razy więcej pamieci i prawie 500 razy więcej mhz. Jasne, umie robić wiele rzeczy o których wtedy sie nie śniło, bo moc ma ogromną. Ale mimo to czasem mam wrażenie, że on ledwo działa. Trzeba zerknąć na diode HDD czy nie umarł. Amiga nigdy nie pozwalała na siebie czekać.
Zapomniałem się odnieść do tego fragmentu.

Piszesz troszeczkę bzdurki. Dzisiaj na PCtach można emulować inne systemy - nawet kilka na raz.

Cytat:
Wystarczyło posiedzieć pare minut i zobaczyć jak pod systemem można otworzyć ekran w kilku trybach graficznych na raz (!) i na 7Mhz nawet kilka aplikacji nigdy nie muliło, żeby sie przekonać że to nie jest podkręcone PC XT.
To nie do końca tak jak piszesz. Kiedyś aplikacje były pisane w czystym C czy asemblerze pod daną platformę co dawało im szybkość i niesamowitą wydajność. Programista decydował o każdej rezerwacji/zwolnieniu pamięci. Dzisiaj jest inaczej, jest Java, C# czy Erlang, jest C++, są biblioteki jak Qt. Wszystkie te technologie podnoszą poprzeczkę jeśli chodzi o sprzęt...