właśnie sprawdziłem na kompie w którym była zainstalowana z nero jeszcze w wersji 5.5 i Win98. na pocz krzyczało o pliki ASPi - wgrałem i okazało sie że też nie widzi tej nagrywarki wiec coś z nagrywarką jest chyba nie tak bo to nero chyba było w komplecie z nagrywarką, ale brata musiałbym spytać bo to jego sprzęt był. nagrywarka z 2007r wedle tego co na stickersie napisali wiec teoretycznie soft nie powinien mieć zadnego problemu z identyfikacją - a tak nie jest. Nie była rozbierana, modowana.
A to LG miało iść juz na części bo tacka nie chciała się wysuwac. Zmaltretowałem juz ją dokumentnie ale w akcie desperacji przesmarowałem prowadnice lasera i ten spiralny pręt od silniczka. jak ręką odjął. Czasem coś jeszcze marudzi ale sama prędzej czy później otwiera. A nagrywareczka jednak trwała - kupiłem j jako używkę - pracuje u mnie 3 lata i jakby nie te problemy z tacką (a właściwie z cofaniem laser) to nie miałbym na co narzekac. a sprzęt ma już 6 lat.
A co własciwie mogłoby sugerować to ze soft tego nie widzi? skoro odczyt działa to rozumiem że jakiś obwód odp za nagrywanie nie trybi chyba? i to może być na złączu? Może taśmę którąś poprawić w srodku?
|